Nuoret ilahduttavat vanhuksia soitollaan ja laulullaan kesätyönään

Nuoret ilahduttavat kotihoidon asiakkaita soitollaan.

Kesäkuun alusta lähtien kahden viikon ajan 15- ja 17-vuotiaat sisarukset Katja ja Annukka ovat ilahduttaneet vanhusten hoivakotien ja kotihoidon asiakkaita soittamalla ja laulamalla ikäihmisille pienimuotoisia piha- ja ikkunakonsertteja.

Valkeakosken 4H-yhdistys sai keväällä Valkeakosken Osuuspankilta kahden nuoren kesätyöllistämiseen rahaa. Koronatilanne kuitenkin muutti suunnitelmia hoivakodeissa tehtävästä kesätyöstä ja 4H-yhdityksen toiminnanjohtaja Anna Rautio joutui pohtimaan uudelleen miten nuoret saataisiin kesätyöllistettyä.  Rautio ideoi nuorille korona-aikaan sopivan kesätyön.

Torstaina 4.6. vuorossa oli hoivakoti Wäinämöinen, jonka takapihalle nuoret musikantit pystyttivät nuottitelineen ja ryhtyivät laulamaan. Ohjelmistossa oli Kulkurin valssi ja muita ikivihreitä toivekappaleita. Wäinämöisen hoitajat toivat asukkaita parvekkeille ja avasivat asukashuoneiden ikkunoita, jotta mahdollisimman moni kuulisi sävelet. Muutama asukas tuotiin sisäpihallekin turvavälin päähän konserttiyleisöksi.

Tänään perjantaina 5.6. nuoret ilahduttavat kotihoidon asiakkaita soitollaan. Kotihoidon ja taloyhtiöiden isännöitsijöiden kanssa yhteistyössä on valittu pihapiirejä, joissa asuu useampia kotihoidon asiakkaita. Perjantaina nuoret kiertävät päivän aikana neljässä eri pihassa konsertoimassa taloyhtiöiden asukkaille.