Neljäs koronarokote immuunipuutteisille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteisilla vakavan taudin riski on muuta väestöä suurempi. Heillä neljäs rokoteannos toimii tehosteena, joka vastaa muun väestön kolmatta annosta.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa 12 vuotta täyttäneille, jotka ovat sairauden tai hoidon vuoksi voimakkaasti immuunipuutteisia, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuuteisten ryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on :

  • elinsiirto
  • kantasolusiirto
  • vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
  • immunosuppressiivinen syöpähoito
  • autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
  • dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
  • pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
  • lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

Omaa sairautta tai terveydentilaa koskevissa kysymyksissä kannattaa kääntyä hoitavan lääkärin puoleen.

Ajan rokotukseen voi varata ensisijaisesti sähköisesti kaupungin nettisivuilta. Ajan voi varata myös puhelimitse arkisin ma-pe klo 9-14 numerosta 040 335 7167 tai 040 335 7344. Valitamme ruuhkia ajanvarauspuhelimessa. Toivomme, että yhteydenottoja terveyskeskuksen hoitajien puhelinaikoina ei tehdä rokotusajan varaamiseksi.

Aikaa varatessa on tärkeää huomioida, että jos kolmannesta rokoteannoksesta ei ole kulunut kolmea-neljää kuukautta, rokotetta ei anneta.

Rokotteet saapuvat useassa eri erässä. Tästä syystä rokotteiden loppuessa ajanvaraus voidaan joutua sulkemaan tilapäisesti.  Tällöin aikoja ei ole sähköisesti varattavissa.

Rokotuspaikkana on vanha terveyskeskussairaalan (vuodeosasto) siipi, Särpimäenkatu 27, 1.krs. Terveyskeskuksen piha-alueelta on opasteet rokotuspaikalle.

Varatkaa rokotukselle mukaan Kela-kortti ja pukeutukaa niin, että saatte olkavarren riisuttua helposti paljaaksi. Koronatilanteen vuoksi rokotukseen tultaessa suosittelemme käyttämään suu-nenäsuojusta. Rokotukseen ei saa tulla, jos on lieviäkään sairastumiseen viittaavia oireita.

Rokotusjärjestyksessä noudatetaan Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositusta.