Musiikki- ja tanssiopisto tarjoaa muskarituokion kaikille varhaiskasvatusryhmille

Eerolan päiväkodin lapsia viettämässä muskarituokiota opettajan kanssa.

Musiikki- ja tanssiopisto tarjoaa kaikille Valkeakosken kaupungin varhaiskasvatusryhmille musiikkikasvatustuokion syksyn 2023 ja kevään 2024 aikana Valkeakoski 100 vuotta juhlavuoden kunniaksi.

Syksyn aikana muskareita on järjestetty Kärjenniemen, Vanhankylän, Tallinmäen ja Eerolan päiväkodeissa sekä Roukon esiopetuksessa. Varhaisiän musiikinopettaja Hanna Honkonen kertoo, kuinka kuluvan syksyn muskarituokioilla on tullut mahtavia kohtaamisia lasten kanssa. Lapset ovat selkeästi tykänneet muskarituokioista.

Muskarituokioiden tarkoitus on tutustuttaa lapsia erilaisiin soittimiin, laululeikkeihin ja muskariin ylipäätään. Hanna Honkonen jatkaakin, että musiikkikasvatus on todella tärkeää päiväkoti-ikäisille lapsille. Laulaminen, soittaminen ja liikkuminen yhdessä luo tilanteita, missä jokainen lapsi kokee onnistumisen kokemuksia ja aivan huomaamattaan oppii uusia vaikeitakin asioita leikkimisen kautta. Musiikkikasvatus edistääkin lapsen oppimista ja kokonaisvaltaista kehitystä.

– On ollut ihana nähdä, miten innoissaan kaikki lapset ovat olleet soittamisesta ja laulamisesta. Osa myös kyseli innoissaan, koska tulisin uudestaan päiväkodille, Honkonen toteaa.

Eerolan päiväkodin Karhujen ryhmän lasten mielestä muskarihetki oli kiva. Muskarituokiot jatkuvat talven ja kevään 2024 aikana Rauhalan, Tarttilan, Palmurinteen, Sorrilan, Sassin, Sointulan päiväkoti- ja esiopetusryhmissä sekä perhepäivähoitoryhmissä.

– Rumputtaminen oli kivaa ja Hanna-opettajalla oli ukulele. Soitettiin myös marakasseja, ksylofonia ja putkipenaalia. Lopussa kerättiin leikkimarjoja, lapset kertoivat muskarituokion jälkeen.