Mieluisin luontokohteesi Pirkanmaalla, osallistu somekampanjaan ja karttakyselyyn!

Myllyniityn metsässä kuohuva pieni koski.

Mikä on lempipaikkasi pirkanmaalaisessa luonnossa? Osallistu Mieluisin luontokohteesi Pirkanmaalla
-somekampanjaan ja karttakyselyyn 22.5. – 27.8.2022.

Pirkanmaalla kartoitetaan, missä sijaitsevat suositut luontokohteet ja millaisia paikkoja nousee esiin sosiaalisessa mediassa. Luontokohde voi olla esimerkiksi kaunis maisema, hieno reitti tai luonnon tarjoama hengähdyspaikka. Se voi olla myös yksityiskohta jostakin luontokohteesta tai näkymä kaupunkiluonnosta.

Kampanja alkaa luonnon monimuotoisuuden päivänä 22.5, ja päättyy 27.8. Suomen luonnon päivänä. Kampanjaan osallistutaan omalla somekanavalla. Ota yksi tai useampi kuva kohteesta, mainitse, missä se on otettu ja salli sijaintisi tallentua postaukseen. Käytä:

  • Facebookissa ja Twitterissä #Pirkanmaa #luontokohde
  • Instagramissa #Pirkanmaa #luontokohde #Pirkanmaanluonto @pirkanmaanliitto.

Autat samalla Pirkanmaan liiton maakuntakaavatyöhön kuuluvaa luontokohteiden kartoitusta ja vaikutat luonnon monimuotoisuuden suojelemiseen. Pirkanmaan liitto tekee vaihemaakuntakaavatyön pohjaksi kartoituksen siitä, missä mieluisat luontokohteet sijaitsevat ja millaisia kohteita sosiaalisessa mediassa nousee esiin. Karttakyselyyn vastataan nimettömästi eikä sosiaalisen median kanavista kerätä henkilötietoja.

karttakysely: Mieluisin luontokohde

Kyselyn ja kampanjan toteuttaa Pirkanmaan liitto. Työn tarkoituksena on tuottaa taustatietoa Pirkanmaan vaihemaakuntakaavan ”Elonkirjo ja energia” laadintaa varten. Kaavatyöllä tuetaan luonnon monimuotoisuuden säilymistä.

Lisätiedot:

  • Suunnittelujohtaja Ruut-Maaria Rissanen, 044 422 2264, ruut-maaria.rissanen@pirkanmaa.fi
  • Paikkatietosuunnittelija Miina Vainio, 050 364 1141, miina.vainio@pirkanmaa.fi.