Facebook pixel

Mielenterveyden edistämistä yhteistyössä Mieli matkalla –hankkeen kanssa

Mieli matkalla -hankkeen auto

Valkeakosken kaupunki toimii yhteistyössä Pirkanmaan Mielenterveys ry:n Mieli matkalla –hankkeen kanssa. Yhteistyötä on tehty jo reilun vuoden ajan, tavoitteena mielenterveyden edistäminen koko ikäryhmässä.

Hanke toimii Pirkanmaalla hanketyöntekijöinään Kati Syrjäaho ja Susanna Raivio. Hanke näkyy katukuvassa omalla pakettiautollaan maskottiensa Hemmon ja Hansun kanssa.

Lasten ja nuorten kanssa tehtävässä työssä painotetaan tunne- ja kaveritaitoja, jotka ovat vahvassa yhteydessä lasten ja nuorten hyvinvointiin ja mielenterveyden edistämiseen. Tavoitteena kohtaamisissa on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia harjoitella taitoja, joiden tarkoituksena on lisätä ymmärrystä oman ja toisen arjen mielenterveyden edistämisestä.

Tänä keväänä yhteystyötä on tehty esimerkiksi Sorrilan koulun 1- ja 5-6- luokkalaisten kanssa. Olemme yhdessä miettineet oman luokan kaveritaitoja, omia vahvuuksia kaveritaidoissa sekä kuinka antaa muille positiivista palautetta. Lapset ovat myös miettineet millainen on kiva kaveri ja millainen kaveri minä itse olen.

Muita yhteisiä tapahtumia tänä keväänä on ollut nuoren toivon tukemisen verkkokeskusteluilta Pultissa. Pirkanmaan Mielenterveys ry:n asiantuntija Kati Eiston puheenvuoron tallenteen tilaisuudesta voi pyytää osoitteesta marika.hoviniemi@valkeakoski.fi.

Voi Hyvin -viikolla 31.5. – 6.6. oli tarjolla Hyvän mielen rastirata kanavan rannassa. Kuntalaiset pääsivät miettimään omia mielenterveyttä edistäviä tekijöitä erilaisten kysymysten kautta: Mistä kiitit itseäsi viimeksi? Mieti parhaita hetkiä arjessasi. Miten voin lisätä naurua elämääni? Valkeakosken Ohjaamossa vierailun aiheena oli omat unelmat ja siitä löytyy lyhyt instalive -tervehdys Ohjaamon instagram –tililtä.

Kiitos yhteisistä ihanista, upeista ja ainutkertaisista kohtaamista. Jatketaan hyvää yhteistyötä taas syksyllä.

Lue lisää Mieli matkalla –hankkeesta.