Facebook pixel

Luonnonhoitajia etsitään Pirkanmaalla - paikkoja on vielä vapaana

Lehmiä vehreässä ulkoaitauksessa.

Pirkanmaan ELY-keskus etsii luonnonhoitajia ja eläimiä laiduntajiksi perinnemaisemiin. Hoitotyöt alkavat touko-elokuussa palkkiota vastaan. Paikkoja on vielä hyvin vapaana eri puolilla Pirkanmaata.

Tänä keväänä Pirkanmaalla on käynnistymässä laaja perinnemaisemien hoitoprojekti, joka jatkuu myös ensi vuonna. Tarkoitus on turvata luonnon monimuotoisuutta ja säilyttää uhanalaista lajistoa.

– Etsimme erityisesti yrityksiä ja yhdistyksiä hoito- ja kunnostustöihin. Kohteissa on esimerkiksi niittyjä, ketoja, hakoja, ranta- ja metsälaitumia. Työstä saa palkkion, kertoo projektisuunnittelija Suvi Järvenpää Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Myös eläimiä tarvitaan

Hoitotyöt alkavat toukokuussa. Työntekijöitä tarvitaan käsin ja koneellisesti tehtäviin niittoihin tälle ja tuleville kesille. Myös eläimiä etsitään laiduntajiksi.

Eläimet voivat olla esimerkiksi lampaita, lehmiä, hevosia tai alpakoita. Myös liikuteltavat lammaskatraat paimenkoirineen sopivat pienemmille kohteille.

Kunnostustyö alkavat pääasiassa elokuussa. Niissä tarvitaan tekijöitä esimerkiksi raivauksiin ja puiden kaatamiseen, niittoihin sekä niitto-, raivaus ja hakkuujätteen keräämiseen ja kuljettamiseen.

– Ihmiset ovat olleet ilahduttavan kiinnostuneita hoitotöistä, mutta edelleen kaivataan tekijöitä Pirkanmaalle. Minulle voi vinkata myös perinnemaisemista, jotka kaipaisivat hoitoa, Järvenpää sanoo.

Lisää tietosi laidunpankkiin

Voit tarjota työpanostasi ja eläimiä hoitotöihin ilmoittautumalla suoraan Laidunpankkiin (www.laidunpankki.fi).

– Voit myös ottaa yhteyttä suoraan minuun puhelimitse tai sähköpostilla, Järvenpää neuvoo.

Hoitotyöt ja perinnemaisemien kunnostus ovat osa ympäristöministeriön käynnistämää Helmi-elinympäristöohjelmaa, jossa Pirkanmaan ELY-keskus on mukana.

Yhteyshenkilöt

Projektisuunnittelija Suvi Järvenpää, p. 0295 036 379

Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi