Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin Aikamatkalla-näyttely Voipaalassa

Muotokuvasarja Emilin oppilastöistä.

Emilin perinteinen oppilastöiden näyttely on esillä Voipaalassa 26.4.-29.5.2022.

Voipaalan taidekeskus täyttyy huhti-toukokuussa lasten ja nuorten taiteesta. Kevätnäyttelyssä on esillä Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin 5-18-vuotiaiden oppilaiden teoksia, jotka ovat valmistuneet lukuvuoden 2021-2022 aikana.

Lukuvuoden teemana Emilissä on ollut Aikamatka. Teemaa on tutkittu niin taidehistorian, mielikuvituksen, tarinoiden kuin itse aikakäsitteenkin kautta. Näyttelyssä on runsas kattaus kuvataiteen, käsityön ja arkkitehtuurin ilmaisua ja taidonnäytteitä. Näyttely rakentuu monipuolisista kokonaisuuksista. Esillä on piirustuksia, maalauksia, grafiikkaa, keramiikkaa, kollaaseja, arkkitehtuurirakennelmia- ja pienoismalleja, ompelu-ja huovutustöitä, entisöintitöitä sekä media- ja valokuvateoksia.

Näyttelyyn on myös koottu pieni otos kaupungin teknisen keskuksen järjestämän ideakilpailun satoa.  Emilin 11-16-vuotiaat oppilaat suunnittelivat teosehdotuksia Kerhomajan uuden kiertoliittymän keskustaksi.  Tekninen toimi toteuttaa myöhemmin kiertoliittymän keskustan yhden oppilasidean pohjalta.

Aikamatkalla-näyttely avautuu sunnuntaina 24. huhtikuuta kello 15. Näyttely on avoinna 29.5. saakka.  Tervetuloa tutustumaan!