Koululaisten kesälomakerhot

Lapset juoksevat ulkona puistossa käsikädessä.

Kesäloman alkajaisiksi on tarjolla niin taide- kuin liikuntakerhojakin. Heinäkuussa saa lisäoppia uimataitoihin ja elokuussakin pääsee vielä ennen koulun alkua energiselle liikuntaleirille.

Kesäkuun taide- ja harrastuskurssit

Valkeakoski-opisto järjestää lasten ja nuorten kudontakurssit Pellavapäässä Voipaalan taidekeskuksessa sekä alakoululaisille kokkikurssin Tietolan koululla.

Kudontakursseilla tavoitteena on kangaspuilla kutoen rikastuttaa lasten käsityötaitoja. Sidokset, materiaalit ja käyttötarkoitukset huomioiden valmistamme kankaista pyyheliinoja, laukkuja, kaulahuiveja.

Aikataulut:

Kokkikurssin tavoitteena on kokata yhdessä monipuolisia ruokia ja jälkiruokia, jotka kurssikertojen päätteeksi syödään. Suositeltavaa on, että kurssilaisella on jonkin verran kokemusta kokkailusta.

Aikataulu:

Kuvataide- ja käsityökoulu Emil järjestää kaksi kesäkurssia, joista toinen pidetään Voipaalan taidekeskuksen Pytingissä ja toinen Kangasalalla (kurssille voi ilmoittautua myös Valkeakoskelta).

Aikataulut:

  • Pehmoeläin seikkailee-leiri Voipaalassa. Kurssilla ommellaan pehmolelu, jota valokuvataan myös luonnossa.
  • Maalataan ja piirretään Kangasalla, Kirkkoharjun metsässä ja Vesaniemen rannalla.

Ritvalalaiset Kollektiivi järjestää nuorten teatterileirin 5.-8.6. Ritvalan Nuorisoseurantalolla. Teatterileirille ovat tervetulleita kaikki teatterista kiinnostuneet yli 11-vuotiaat nuoret.

Liikuntakerhot lapsille ja nuorille

Valkeakosken Voimistelijat järjestää kaksi kesäleiriä, ensimmäinen kesäkuussa ja toinen ennen koulun alkua elokuun alussa.

Liikunnallisella kesäleirillä pelataan erilaisia pelejä ja leikkejä, temppuillaan, ulkoillaan ja uidaan. Lisäksi ohjelmassa on kaupunkiseikkailua ja  aarrejahtia. Jokainen kerhoviikko päätetään suosittuun retkipäivään.  Viimeisellä kerhoviikolla on yhdistetty uimakoulu ja kesäkerho, jossa aamupäivällä opetellaan uimaan ja iltapäivä puuhaillaan kesäkerhon juttuja.

  • 5.-22.6., ma-pe klo 10-15, 22.6. klo 10-14
  • 7-12-vuotiaat
  • Hinta 99 €/vko tai 270 €/ 3vkoa (sisaralennus -10 %)
  • Hintaan sisältyy lounas, retkipäivän bussikuljetukset ja sisäänpääsy sekä vakuutus kerhoviikoille.
  • Lue lisää ja ilmoittaudu leirille.

Liikunnallinen kesäleiri 6-8-vuotiaille lapsille. Luvassa on pelejä ja leikkejä, temppuilua, ulkoilua ja uintia. Huipennuksena Amazing Race- kaupunkiseikkailu.

VaVon rantauimakoulut järjestetään Apian uimarannalla. Uimaryhmiä on kolme: alkeis- jatko- ja alkeistekniikkauimakoulu

Elokuun tsemppiuimakouluihin on ilmoittautuminen alkaa 1.6. Tsemppiuimakoulut on tarkoitettu perusopetuksessa oleville lapsille, jotka ovat uimataidossa omaa ikäryhmäänsä jäljessä. Tsemppiuimakoulut järjestetään 14.- 24.8. Tsemppi 1 -ryhmä on uimataidottomille (opetusaltaassa) ja Tsemppi 2 -ryhmä on uimataitoisille (iso allas).