Koronavirustilanne Valkeakoskella

Viime viikonloppuna Valkeakoskella todettiin yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta liittyi aiemmin tiedossa olleeseen tartuntaketjuun.

Tämän viikon aikana uusia positiivisia koronavirustapauksia ei ole tullut Valkeakoskella tietoon. Koronavirukselle altistumisen vuoksi karanteeniin sen sijaan on asetettu yli 10 henkilöä. Altistumistapauksia on tullut niin Valkeakosken sisällä kuin muualtakin Suomesta.

Koronavirustestissä on viime viikkoina käynyt reilu 200 ihmistä viikossa. Enimmillään näytteitä otettiin viikossa lähes 400 kappaletta elokuun puolivälissä. Edelleen lievissäkin flunssaoireissa on pysyttävä pois työpaikalta, harrastuksista ja yleisiltä paikoilta, ja hakeuduttava viipymättä koronavirusnäytteeseen. Näytteeseen on päässyt viimeaikoina saman päivän aikana ja tulokset valmistuvat tällä hetkellä keksimäärin 25 tunnissa.

Influenssarokotukset alkavat Valkeakoskella marraskuun lopussa. Ottamalla influenssarokotteen jokainen voi vaikuttaa siihen, että tehohoitopaikkoja riittää koronaviruspotilaille, eikä kaksi samanaikaista epidemiaa pääse ruuhkauttamaan terveydenhuollon palveluita ja sairaaloita.