Koronarokotusten ajanvaraus on avattu 12-15-vuotiaille lapsille ja nuorille

Koronarokotukset laajenevat 12-15-vuotiaisiin.

Tällä hetkellä ajan koronarokotukseen voivat varata:

  • kaikki 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat kuntalaiset
  • 12 vuotta täyttäneet riskiryhmään I kuuluvat
  • 12 vuotta täyttäneet riskiryhmään II kuuluvat.

Rokotteita saapuu edelleen rajallinen määrä. Aikoja on varattavissa rokotteiden saatavuuden mukaan. Tästä syystä rokotteiden loppuessa ajanvaraus voidaan joutua sulkemaan tilapäisesti.  Tällöin aikoja ei ole sähköisesti varattavissa. Ajanvarauksen keskeytymisestä ilmoitetaan myös ajanvarausnumerossa.

Lapsen tai nuoren rokotusajan varaamiseksi voi ottaa yhteyttä sähköisen yhteydenoton kautta tai puhelimitse. Ajan voi varata puhelimitse arkisin ma-pe klo 9-14 numerosta 040 335 7167 tai 040 335 7344. Valitamme ruuhkia ajanvarauspuhelimessa. Toivomme, että yhteydenottoja terveyskeskuksen hoitajien puhelinaikoina ei tehdä rokotusajan varaamiseksi.

Rokotusvuorossa olevat kuntalaiset sekä lasten ja nuorten huoltajat voivat varata ajan rokotukseen myös sähköisesti. Sähköiseen ajanvaraukseen tarvitaan lapsen tai nuoren omat verkkopankkitunnukset tai molempien vanhempien hyväksymä valtuutus, jonka voi tehdä osoitteessa https://www.suomi.fi/valtuudet .

Ilman ajanvarausta toteutettavista rokotuspäivistä ja paikoista ilmoitetaan erikseen Valkeakosken Sanomissa, kaupungin nettisivuilla sekä koulujen Wilma-viesteillä.

Käytössä on Pfizer Comirnaty ja Moderna Spikewax -rokotteet.

Rokotuspaikkana on vanha terveyskeskussairaalan (vuodeosasto) siipi, Särpimäenkatu 27, 1.krs. Piha-alueelta on opasteet rokotuspaikalle.

Varatkaa rokotukselle mukaan Kela-kortti ja pukeutukaa niin, että saatte olkavarren helposti riisuttua paljaaksi. Jos lapsi tai nuori ei ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, tarvitaan silloin koronarokotteen antamiseen kaikkien huoltajien suostumus. Lapsille ja nuorille toimitetaan huoltajien suostumuslomake tätä tarkoitusta varten Wilma-viestillä.

Koronatilanteen vuoksi rokotukseen tultaessa suosittelemme käyttämään suu-nenäsuojusta. Rokotukseen ei saa tulla, jos on lieviäkään sairastumiseen viittaavia oireita.

Rokotusjärjestyksessä noudatetaan Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositusta.