Facebook pixel

Koronarokotusten ajanvaraus avattu 16-69-vuotiaille riskiryhmään 1 kuuluville kuntalaisille sekä 65 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille kuntalaisille

Viikolla 15 rokotetaan riskiryhmään I kuuluvia 16-69-vuotiaita. Lisäksi viikolla 15 aloitetaan 65-vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien kuntalaisten rokotukset.

Viikolla 15 rokotetaan riskiryhmään I kuuluvia 16-69-vuotiaita.

Näitä riskiryhmiä ovat:

  • elinsiirto tai kantasolusiirto
  • aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • vaikea krooninen munuaissairaus
  • vaikea krooninen keuhkosairaus
  • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä.

Viikolla 15 jatkuvat myös 70 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien kuntalaisten rokotukset.  Samalla rokotetaan heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat heidän iästään riippumatta.

Lisäksi viikolla 15 aloitetaan 65-vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien kuntalaisten rokotukset. Ajanvaraus 65-69-vuotiaiden rokotuksiin on avattu 7.4.2021.

Käytössä on Pfizer-Biontechin, Modernan ja Astra Zenecan rokotteet. Käytettävää rokotetta ei voi valita.

Rokotusvuorossa olevat kuntalaiset voivat varata ajan rokotukseen ensisijaisesti sähköisen yhteydenoton kautta kaupungin nettisivuilta. Ajan voi varata myös puhelimitse arkisin ma-pe klo 9-14 numerosta 040 335 7167 tai 040 335 7344. Valitamme ruuhkia ajanvarauspuhelimessa. Toivomme, että yhteydenottoja terveyskeskuksen hoitajien puhelinaikoina ei tehdä rokotusajan varaamiseksi.

Rokotteita saapuu edelleen rajallinen määrä. Tästä syystä rokotteiden loppuessa ajanvaraus voidaan joutua sulkemaan tilapäisesti. Tästä ilmoitetaan ajanvarausnumerossa sekä kaupungin nettisivuilla.

Muiden ryhmien rokotusten alkamisesta ja ajanvarauksesta ilmoitetaan erikseen Valkeakosken Sanomissa ja kaupungin nettisivuilla.

Rokotukset järjestetään vanhassa terveyskeskussairaalan (vuodeosasto) siivessä, Särpimäenkatu 27, 1.krs. Terveyskeskuksen piha-alueella on opastus rokotuspaikalle.

Varatkaa rokotukselle mukaan Kela-kortti ja pukeutukaa niin, että saatte olkavarren helposti riisuttua paljaaksi.

Koronatilanteen vuoksi rokotukseen tultaessa suosittelemme käyttämään suu-nenäsuojusta. Rokotukseen ei saa tulla, jos on lieviäkään sairastumiseen viittaavia oireita.

Rokotusjärjestyksessä noudatetaan Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositusta.