Kiertokapula aloitti poistotekstiilien keräyksen

Poistotekstiilien keräykseen voi lajitella käyttökelvottomaksi kuluneet, mutta puhtaat, hajuttomat ja kuivat paidat, housut, hameet ja takit sekä kodintekstiilit.

Kiertokapulan keräyspiste Valkeakoskella on Leveteks-keräyspiste, osoitteessa Sointulantie 2, Valkeakoski (ulkokeräysastia sekä vastaanotto- ja lajittelupiste).

  • Lajittelupiste ma-ke klo 9 – 15 ja to klo 9 – 17.
  • Liikkeen aukioloaikana toivotaan, että tekstiilit toimitetaan sisään liikkeeseen.
  • Ulkokeräysastioihin poistotekstiilejä voi toimittaa mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Tekstiilisäkkejä ei saa jättää keräysastioiden ulkopuolelle, sillä tekstiilijäte ei säily kierrätyskelpoisena.

Poistotekstiileihin puhtaat ja kuivat vaatteet ja kodintekstiilit

Keräykseen ei tule laittaa haisevia, homeisia, märkiä, öljyisiä, tuholaisten tai syöpäläisten saastuttamia tekstiileitä. Myöskään mattoja, kenkiä, laukkuja, vöitä, alusvaatteita, sukkia, sukkahousuja, tyynyjä, peittoja, pehmusteita tai pehmoeläimiä ei tule laittaa keräykseen. Edellä mainitut jätteet kuuluvat sekajätteeseen. Keräykseen tuotavat tekstiilit tulee pakata muovipusseihin tai -säkkeihin likaantumisen ja kastumisen ehkäisemiseksi.

Poistotekstiilien lajittelusta vastaavat Kiertokapulan alueella Työvalmennussäätiö Luotsi ja Valkeakosken alueella Leveteks. Lajitellut tekstiilit jatkavat matkaansa jatkolajitteluun. Osa kerätystä poistotekstiilistä päätyy uudelleenkäyttöön, esimerkiksi pienyritysten uusien tuotteiden materiaaliksi. Mekaaniseen käsittelyyn soveltuva tekstiili jalostetaan kierrätyskuiduksi ja tällä hetkellä materiaalina hyödyntämiskelvoton tekstiilijäte käytetään energiantuotannossa.

Lisätietoja

Kiertokapula: Kiertokapulan poistotekstiilien keräys vuonna 2023