Kesälomavinkit lapsille ja nuorille

uimavalvoja valvoo uivia lapsia Apian uimarannalla Valkeakoskella.

Kesäinen Valkeakoski tarjoaa runsaasti ajanvietettä ja kivaa tekemistä perheen pienimmille, koululaisille ja nuorille.

Liikennepuisto

Liikennepuisto avautuu jo toukokuussa ja se on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-17. Koululaisten loma-aikana liikennepuistossa voi käydä vaikka joka päivä, sillä autorata kuumenee arkisin klo 9-18 ja viikonloppuisin klo 10-17. Koulujen alettua elokuun loppuun asti siellä saa huristella viikonloppuisin klo 9-10-17.

10.6. Liikennepuistossa vietetään liikenneturvallisuus-päivää klo 10-13.

Lue lisää Liikennepuistosta.

Walklandia

Walklandia (Jääkatu 2) on uusi hauskanpitopuisto Hotelli Waltikan ja Kerhomajan urheilupuiston liepeillä. Sen valtteihin kuuluu kumpuileva pumptrack-rata, jolla liikutaan pumppaavan liikkeen voimin polkupyörillä, rullalaudoilla, rullaluistimilla tai potkulaudalla. Lisäksi Walklandiasta löydät skeittiparkin ja Kepparimaan.

Walklandiaan on aina vapaa pääsy, tule kokeilemaan ratoja kauempaakin.

Lasten ja nuorten tapahtumat sekä lastenteatteria Kirjaslammen tanssilavalla

Valkeakosken juhlavuoden kunniaksi myös lapset ja nuoret saavat omat juhlakonserttinsa. Ma 26.6. Apian lavalla hurmaa vuoden lastenmusiikkiyhtyeen Emma-gaalassa voittanut Megasakki. Vuoden Lastenmusiikki-kategoriankin Emma-gaalassa voittaneen Megasakki- yhteen voimin. Megasakki yhdistää rytmimusiikin eri tyylejä lasten arkea käsitteleviin hauskoihin sanoituksiin.

Ritvalalaiset Kollektiivi esittää Kirjaslammen tanssilavalla hurmaavan Prinsessa Pikkiriikin. Prinsessa Pikkiriikki on kaikkien tuhmuroijien sankari. Kun Pikkiriikki kuulee, että JOKU on muuttanut äidin vatsaan, hän pistää tuulemaan ja lähettää kaikki aikuiset himskattiin. Esitykset pidetään 14.7-3.8.2023.

Katso tarkemmat tiedot esityksistä.

Syyskuun 2. päivä Apian lavalla ilakoidaan jälleen Lystilauantain merkeissä. Koko perheen hauskassa tapahtumassa on iloista ohjelmaa lavalla sekä toiminnallisia pisteitä Seikkailupuiston pihassa.  Saman päivän iltana pääsevät nuoret nauttimaan Onnirokin tahtiin Nuorisokeskus Pultin pihassa. Illan ohjelma julkistetaan pian, pysy kuulolla. Megaluokan tähti astuu lavalle.

Uimarannat

Kun kaupungilla on 100 neliökilometriä vettä, siitä riittää nautittavaksi jokaiselle! Valkeakoskella on eri puolilla kaupunkia monta mukavaa uimarantaa, joissa voit viettää ikimuistoisen kesäpäivän. Lekottele rantahietikolla tai pulahda virkistävään veteen. Nauti omat eväät tai vieraile jossakin keskustan ravintolassa.

  • Apian uimaranta (Saunapolku 7).
  • Kirjaslammen uimala (Hakalantie)
  • Lotilan uimaranta (Matinmäentie)
  • Hakalanranta (Hakalanranta 51)
  • Leppälän uimapaikka (Pälkäneentie)
  • Kärjenniemen uimapaikka (Savilahdentie)
  • Sointulan uimapaikka (Väinöläntie)
  • Tarttilan uimapaikka (Hiittiönmäki)

Katso tarkemmat tiedot kaikista uimarannoista.

Kotieläintilat

Ilolan maatilamatkailun (Vedentaantie 24) kotieläimiin pääsee tutustumaan kesäisin ke-pe 11-18 ja la-su klo 11-16 ja muina aikoina sovitusti, ryhmät ennakkovarauksella.  Toimivalla maatilalla voit tutustua hevosiin, poneihin, kanoihin, kukkoihin, lampaisiin, karitsoihin, lehmiin, vasikoihin, pupuihin, ankkoihin, vuohiin, kissoihin. Tilalla myös lammasjoogaa ja vuohiterapiaa sekä ratsastuskoulu. Wanhan Aseman kahvio palvelee asiakkaita. Maatilan piha-alueelle on vapaaehtoinen maksu, halutessasi voit maksaa MobilePaylla esim. 10€/  perhe.

Lue lisää Ilolan maatilamatkailun nettisivuilta.

Pukkilan alpakkatila (Metsäkansantie 174) on muutaman kilometrin päässä Ilolan maatilasta. Tilalla on ollut elämää jo satoja vuosia. Nykyisin tilalla kasvatetaan alpakoita sekä tuotetaan räätälöityjä alpakkaelämyksiä. Tilalle voi ennakkoon sovitusti tulla tutustumaan alpakoihin ja tilan muihin eläimiin. Alpakat tarjoavat muun muassa kahviseuraa tai lähtevät metsäretkelle läheiselle laavulle.

Lue lisää Pukkilan tilan nettisivuilta.

Tuomarlan tila, Taikaponit (Kärjenniementie 60) on avoinna yleisölle ennakkoon sovitusti. Varaa aikasi puhelimitse tai sähköpostitse. Voit varata tilalta myös ratsastusta. Kotieläinpihalla on vuohia, lampaita, ankkoja, kanoja, kissoja, koiria, poneja ja hevosia.

Lue lisää Tuomarlan tilasta.

Myllysaaren museo ja Suomen Jalkapallomuseo

Myllysaaren museolla pääset kurkistamaan miten ennen on Valkeakoskella eletty ja asuttu. Voit vaikka kokeilla miltä tuntuu käsikivi, jolla on aikanaan jauhettu jauhoja. Voit eläytyä vaikka kartanonrouvaksi tai hienoksi herraksi pukemalla yllesi vanhoja teatterin roolivaatteita ja näpätä vielä valokuvankin. Lisäksi museossa Valkeakoskea vuonna 1923 esittävä pienoismalli. Myllysaaren museon erikoisuuden, aidon gondolin, hankki Valkeakoskelle vuorineuvos Juuso Walden vuonna 1963. On harvinaista, että gondoleja on muualla kuin Italian Venetsiassa, sitä kannattaa tulla katsomaan.

Tulevaisuuden Helmari tai Huuhkaja? Lähde Suomen ainoaan jalkapallomuseoon tutustumaan suomalaisen futiksen historiaan. Museossa tutustut menneiden aikojen pelaajiin ja varusteisiin ja katso, bongaatko tuttuja pelipaitoja. Ota vaikka joukkuekaveri mukaan!

Myllysaaren museoon ja Suomen Jalkapallomuseoon on vapaa pääsy!

Tarkista Myllysaaren museon aukioloajat.

Tutustu Suomen Jalkapallomuseon nettisivuihin.

FC Hakan kotipelit Tehtaan kentällä

Alle 17-vuotiaat lapset ja nuoret pääsevät jokaiseen FC Hakan kotiotteluun Tehtaan kentälle veloituksetta.

Tarkista FC Hakan otteluaikataulu.