Kaupungin uudet verkkosivut on julkaistu!

Valkeakosken kaupunki on ottanut käyttöön uudet verkkosivut, joiden osoite on edelleen tuttu valkeakoski.fi.

Uusi sivusto on toteutettu avoimen lähdekoodin WordPress-alustalle, joka on todettu kuntasivustoilla toimivaksi järjestelmäksi. Sivuston tekninen toteuttaja on tamperelainen Geniem Oy, joka voitti kilpailutuksen vuonna 2018.

Valkeakosken kaupunginteatteri, Voipaalan taidekeskus, Kaupunginkirjasto Valo sekä Valkeakoski-opisto on edellisen verkkopalvelun tapaan eriytetty varsinaisesta pääsivustosta omiksi kokonaisuuksikseen. Kaikkia sivuja ylläpidetään kuitenkin samalla järjestelmällä.

Saavutettava, selkeä ja visuaalinen sivusto palvelee erilaisia käyttäjiä

Sivuston suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitu erityisesti sen käytettävyys mobiililaitteilla sekä viime syksynä voimaan tulleen saavutettavuusdirektiivin vaatimukset.

Palvelun ulkoasulla ja sisällöillä halutaan tuoda esiin niitä monia vahvuuksia, joista kaupunki tunnetaan. Sivuston ulkoasu noudattaa visuaalisesti Valkeakosken brändiä. Värien ja tekstityylien valinnassa on huomioitu saavutettavuusdirektiivin vaatimukset mm. riittävien värikontrastien ja selkeyden saavuttamiseksi. Palvelun värityksessä korostuvat sininen ja vihreä väri, vesi ja luonto, jotka ovat Valkeakoskelle hyvin leimallisia piirteitä.

Uuden verkkopalvelun etusivusta laadittiin suunnitteluvaiheessa kolme erilaista ja -väristä luonnosta, joista käyttäjät saivat äänestää mieleistään vaihtoehtoa. Selväksi voittajaksi 65 %:n ääniosuudella valikoitu sini-vihreä vaihtoehto, joka siten valittiin verkkopalvelun visuaalisen ilmeen pohjaksi.

Ajankohtaisia asioita nostetaan esille

Palvelun sisällössä tuodaan ajankohtaisia nostoja, uutisia, tapahtumia sekä sosiaalisen median julkaisuja aiempaa näkyvämmin ja visuaalisemmin esille.

Sivuston taustalle on rakennettu useita eri integraatioita erilaisten järjestelmien kanssa, jotta tieto olisi mahdollisimman ajantasaista. Esimerkiksi yhteystiedot tulevat suoraan kaupungin puhelinluettelosta, joten sivuilla on aina tuorein tieto. Myös kuulutukset ja työpaikat tulevat integraation kautta suoraan esille verkkopalvelun etusivulle.

Tutustu ja anna palautetta

Tutustu uuteen sivustoon ja kerro meille huomioitasi sekä ehdotuksiasi. Sivuston kehittäminen jatkuu julkaisun jälkeenkin ja hyödynnämme saatua palautetta sivuston kehittämisessä.

Lisätietoja
Verkkotoimittaja Tuija Ruuttunen, tuija.ruuttunen@valkeakoski.fi, 040 335 6513
Markkinointipäällikkö Petri Ahonen, petri.ahonen@valkeakoski.fi, 040 335 6511

Palaute sivustosta

Hyödynnämme saatua palautetta sivuston kehittämisessä.