Kaupungin huomionosoitukset myönnettiin Valkeakoski-päivänä

Heikki Heino vastaanotti Valkeakoski-mitalin.

Valkeakoski-mitali myönnettiin Heikki Heinolle, ja kulttuuripalkinto Valkeakosken Kaupunginteatterin Näyttelijäyhdistykselle. Huomionosoitukset luovutettiin saajilleen Valkeakoski 100 -juhlavastaanotolla 27.10.2023.

Valkeakoski-mitali

Kaupunginhallitus päätti myöntää vuoden 2023 Valkeakoski-mitalin Heikki Heinolle tunnustuksena merkittävästä työstä Valkeakosken kaupungin historian tunnetuksi tekemisessä, ja aktiivisuudesta Valkeakoski 100 –juhlavuoden tapahtumien järjestäjänä.

Heikki Heino on pitänyt juhlavuoden aikana useita eri luentoja ja kuvaesityksiä muun muassa Kaupunginkirjasto Valossa ja Kulttuurikeskus Luovassa, sekä kiertänyt Valkeakosken kouluja osana opetustoimen Valkeakoski 100 -vuoden ohjelmaa. Heino on Valkeakoski-Seuran historia- ja perinnetyöryhmän puheenjohtaja.

Kulttuuripalkinto

Koulutus ja hyvinvointilautakunta päätti myöntää vuoden 2023 kulttuuripalkinnon Valkeakosken Kaupunginteatterin Näyttelijäyhdistys ry:lle tunnustuksena merkittävästä ja pitkään jatkuneesta kulttuurityöstä.

Valkeakosken kaupunginteatterin edustajat vastaanottivat kulttuuripalkinnon.
Valkeakosken kaupunginteatterin Näyttelijäyhdistyksen puheenjohtaja Kati Huvi, rahastonhoitaja Kirsti Elo, ja varapuheenjohtaja Kristiina Laurila vastaanottivat kulttuuripalkinnon.

Yhdistys on perustettu nykymuotoisena 15.1.1973. Vuosien varrella yhdistyksen toimintamuodot ovat muuttuneet aina aikaansa seuraten. Yhdistyksen tehtävänä on edistää jäsenten osaamista ja lisätä teatterintekijöiden yhteishenkeä. Näyttelijäyhdistys toimii aktiivisesti yhteistyössä Valkeakosken kaupunginteatterin kanssa. Yhdistys on vuosien varrella muun muassa ylläpitänyt teatteriravintolaa, järjestänyt jäsenistölleen teatteriretkiä ja koulutuksia ja muuta taitoja ylläpitävää toimintaa.

Vuosien saatossa yhdistys on tehnyt myös pieniä kalustohankintoja teatterille. Mikäli teatterilla on ylimenokaudesta johtuen ollut tuotantokatko, on näyttelijäyhdistys tehnyt isolle näyttämölle oman tuotantonsa. Pieniä tuotantoja yhdistyksellä on ollut lähes vuosittain. Tärkeä osa vuosittaista omaa tuotantoa ovat yhdistyksen Café Teatro -illat. Vuosi 2023 on Valkeakosken Kaupunginteatterin Näyttelijäyhdistys ry:n 50-vuotisjuhlavuosi.