Facebook pixel

Kansallispuistoissa ja Rapolanharjulla oli ennätysvilkas vuosi

Nainen ja tyttö istuvat pöydän ääressä ja katsevat maisemia Rapolanharjulla.

Retkeilyn suosio on kasvanut viime vuosina huimasti ja koronapandemia vahvisti pitkään jatkunutta trendiä.

“Metsähallituksen hoitamien kaikkien valtion suojelualueiden ja asiakaspalvelupisteiden kokonaiskäyntimäärä vuonna 2020 oli 9,2 miljoonaa käyntiä. Tästä kansallispuistojen käyntimäärä oli lähes 4 miljoonaa. Kaikkien maastokohteiden käyntimäärä kasvoi edellisestä vuodesta 17 % prosenttia, ja kansallispuistojen 23 %.” Lähde: luontoon.fi

Valkeakoskella Metsähallitus ylläpitää Rapolanharjun luonto- ja muinaispolkua. Rapolanharjulla oli viime vuonna kävijöitä 36 600 ja se on melkein kaksinkertainen määrä edelliseen vuoteen verrattuna.

Käyntimäärien luontokohteissa ennustetaan pysyvän korkeana koronapandemian jälkeenkin, koska niiden kasvu on jatkunut jo pitkään. Ihmiset hakevat nyt luonnosta erityisesti rauhaa ja haluavat nauttia kauniista ympäristöstä.

Lue lisää kansallispuistojen kävijämääristä luontoon.fi -sivustolta.

Rapolan harjulta löydät kaksi eri reittiä ainutlaatuisessa luonnossa, historiallisella alueella. Harjualueen ympäristössä kulkee opastettuja reittejä, joita seuraamalla saa käsityksen siitä, mitä kaikkea kiehtovaa Rapolan esihistorialliseen kulttuuriperintöön kuuluukaan.

luontoon.fi-sivusto: Rapolan linnavuori