Ilmastovahti tuo Valkeakosken ilmastotoimien seurannan kaikkien saataville

Valkeakosken ilmastovahti -palvelun etusivu, jossa ilmakuva Valkeakosken keskustasta.

Valkeakosken ilmastovahti kokoaa kaupungin ilmastotoimenpiteet yhteen helppokäyttöiseen palveluun. Palvelun avulla seurataan ilmastotavoitteiden toteutumista ja toimenpiteiden etenemistä.

Valkeakoski kuuluu suomalaisten ilmastotyön edelläkävijäkuntien HINKU-verkostoon ja on sitoutunut tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteen toteutumista ja kaupungin ilmastotoimenpiteitä voi seurata uudessa ilmastovahti-palvelussa.

Seuraa Valkeakosken ilmastotoimien etenemistä ilmastovahdin avulla

Valkeakosken ilmastovahti tarjoaa kaikille kiinnostuneille ajantasaisen kuvan kaupungin ilmastotoimenpiteiden tilanteesta sekä jatkossa myös mahdollisuuden arvioida niiden vaikutuksia.

– Ilmastovahti tuo kaupungin ilmastotoimenpiteet aiempaa paremmin näkyväksi. Samalla palvelu helpottaa ilmastotoimien seurantaa ja raportointia, kertoo Valkeakosken ilmastovahdista vastaava ympäristötarkastaja Ida Rintala.

Etelä-Pirkanmaan kunnat kuuluvat suomalaisten ilmastotyön edelläkävijäkuntien HINKU-verkostoon

Ilmastovahdin toimenpiteet on jaettu neljään eri osa-alueeseen, jotka ovat

  • energiantuotanto- ja kulutus
  • liikkuminen ja yhdyskuntarakenne
  • kulutus ja materiaalit sekä
  • kuntalaisten osallisuus ja luontosuhde.

Ilmastovahdin osa-alueet ja toimenpiteet perustuvat Etelä-Pirkanmaan kuntien Valkeakosken, Akaan, Pälkäneen ja Urjalan yhteiseen ilmasto-ohjelmaan ja resurssiviisauden tiekarttaan vuosille 2020-2030. Etelä-Pirkanmaan kuntien ilmastoyhteistyötä on tiivistetty Ympäristöministeriön rahoittamassa Hiilineutraali Etelä-Pirkanmaa 2030 (HEP2030) -hankkeessa. Ilmastovahti-palvelun käyttöönotto on osa hankkeessa luotavaa ilmastojohtamisen toimintamallia.

Ilmastovahti-palvelu on jatkuvasti päivittyvä. Palveluun täydennetään jatkossa uusien toimenpiteiden lisäksi myös mittareita, joilla toimenpiteiden edistymistä ja vaikuttavuutta voidaan arvioida tarkemmin.

Ilmoita oma ilmasto- tai ympäristötekosi Valkeakosken ilmastovahtiin!

Oletko tehnyt tai suunnittelemassa energiaremonttia? Kuljetko työmatkat kimppakyydillä vai oletko kenties rakentanut hyönteishotellin? Nyt voit ilmoittaa oman ilmasto- tai ympäristötekosi Valkeakosken ilmastovahtiin. Valkeakoskelaisten ilmastoteot -toimenpiteen alle kerätään 1.6. alkaen asukkaiden omia pieniä tai suuria ilmastotekoja.

Voit ilmoittaa ilmastotekosi postaamalla instagramiin aihetunnisteella #ilmastovahtivalkeakoski tai sähköpostilla osoitteeseen ida.rintala@valkeakoski.fi. Otsikoi sähköposti aiheella ilmastovahti Valkeakoski ja kirjoita lyhyt kuvaus ilmastoteostasi.

Lisätty 23.6.2022: Nyt voit ilmoittaa oman ilmastotekosi myös sähköisellä lomakkeella.


Katso myös:

Siirry ilmastovahti -palveluun

Valkeakosken ilmastovahti