Helmikuussa juhlitaan Luovan avajaisia!

Kuvakollaasi Luovan tapahtumista.

Kulttuurikeskus Luova kaupungin keskustassa tarjoaa yhdessäoloa ja kivaa tekemistä kaikenikäisille. Tervetuloa avajaisviikon tapahtumiin 21.-24. helmikuuta!

Luovan avajaisviikolla 21.-24.2.2023 pääsee nauttimaan musiikista, tanssista ja sanataiteesta sekä osallistumaan kuvataiteen, käsityön ja arkkitehtuurin taidetyöpajoihin ja kansalaisopiston kokeilutunneille.

Luovan sali täyttyy musiikista ja tanssista

Tanssin ja musiikin tiistaina 21. helmikuuta esiintyvät tanssin opiskelijat ja maakunnallinen lyömäsoitinyhtye. Esitykseen on vapaa pääsy.

Keskiviikkoiltapäivänä 22. helmikuuta on tarjolla pianovirtuoosi Jukka Nykäsen pianoimprovisoinnin workshop ja illalla konsertti. Konsertissa kuullaan pianosovituksia vanhoista klassikoista, suomalaisista kansanlauluista sekä elokuva- ja musikaalisävelmistä.

Torstaina 23. helmikuuta konserttivuorossa on pianisti Eero Heinonen, joka esittää sävellyksiä muun muassa Beethovenilta, Schubertilta ja Chopinilta. Sekä Nykänen että Heinonen olivat valitsemassa salin flyygeliä syksyllä 2022.

Perjantaina 24. helmikuuta pääsee seuraamaan Eero Heinosen mestarikurssia, jonka hän ohjaa musiikin piano-oppilaille.

10 euron hintaisia konserttien, workshopin ja mestarikurssin lippuja voi ostaa tuntia ennen esitystä ovelta.

Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin taidetyöpajat tarjoavat hauskaa tekemistä päivittäin

Emilin työpajoissa voi osallistua pahvilaatikkorakenteluun, yhteismaalaukseen, leikkisään valokuvauksen muotokuvapajaan, kokeilla luonnonväreillä maalaamista tai neulahuovutusta. Non-stop-periaatteella toimiviin taidetyöpajoihin ovat tervetulleita kaikenikäiset. Alle kouluikäiset voivat työskennellä yhdessä oman aikuisen kanssa. Työpajat ovat maksuttomia.

Avajaisviikko on Valkeakoski-opiston Ystäväviikko

Valkeakoski-opiston Ystäväviikolla 20.–24.2. voi ottaa kaverin mukaan kansalaisopiston kurssille. Kursseihin saa tulla tutustumaan yksinkin, koska niistä voi vaikka löytyä uusia ystäviä! Luovassa kokoontuvien kurssien tarjonnassa on kieliä, kädentaitoja, yhteislaulua sekä Virkeän mielen kerho, jossa pelaillaan ja pidetään visailuja. Tutustumiskerta on maksuton.

Opastettuja kierroksia ja pop up -runoutta

Avajaisviikolla järjestetään opastetut kävelykierrokset päivittäin. Kierros käynnistyy pääaulasta kello 17.30. Valkeakoski-opiston lausuntapiiri Riimi esittää kahvilassa pop up -runoutta perjantaina 24. helmikuuta kello 16–17. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Kulttuurikeskus Luovan kahvila palvelee asiakkaita maanantaista perjantaihin kello 8–19. Sorrilan koululaisten ruokailu järjestetään kahvilassa klo 10–13.