Facebook pixel

Harrastava Valkeakoski -hanke vahvistaa lasten ja nuorten harrastuskokonaisuutta

Koulupäivien yhteydessä tapahtuvaan harrastus- ja kerhotoimintaan on saatu Valkeakoskelle 28 000 euron tuki.

Valkeakoski haki mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön Harrastamisen Suomen mallin pilottihakuun ja saimme avustusta. Meillä hankkeen nimi on Harrastava Valkeakoski. Hankeen kautta vahvistetaan valkeakoskelaisten lasten ja nuorten harrastuskokonaisuutta täydentämään koulujen kerhotoimintaa ja muu vapaa-ajan toimintaa.

Hankkeen tavoitteena on saada 1.-9. vuosiluokkien oppilaille mielekäs ja maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen. Kerhotarjontaa suunnitellaan valtakunnallisen koululaiskyselyn tulosten perusteelle. Myös Valkeakosken koululaiset vastasivat kyselyyn ennen hankkeen alkua. Tiedossa siis on ehdotuksia siitä, mitä lapset ja nuoret haluavat harrastaa. Suosittuja harrastuksia kyselyn perusteella ovat esimerkiksi parkour, kuvataide ja kokkaus. Toivelistalle pääsivät myös valokuvaus ja pelisuunnittelu.

Harrastava Valkeakoski -hanke vahvistaa eri toimijoiden välistä yhteistyötä ja luo rakenteen kehittyvälle harrastustoiminnalle. Aktiivinen harrastustoiminta on tärkeä ennaltaehkäisevää toimintaa ja yksi tärkeä hyvinvoinnin osatekijä.

Lisätietoa opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta: harrastamisen Suomen malli.