Guerrilla Lighting -valotempauksen valokuvat julkaistu

Teksti Valkeakoski valomaalattuna Valkeakosken kirkon edustalla.

Valkeakoski 100 -juhlavuoden ohjelmaan kuuluneessa valotempauksessa valaistiin vapaaehtoisvoimin kaupunkikohteita. Palaa tapahtuman tunnelmiin kuvagalleriassa.

Valoviikolla keskiviikkona 25.10.2023 järjestetyssä Guerrilla Lighting -valotempauksessa valaistiin reilun tunnin kestäneen tapahtuman aikana neljä eri kohdetta kaupunkiympäristössä. Valaistut kohteet olivat Myllysaaren museo, entinen Nordean talo Koiton aukiolla, Valkeakosken kirkko, sekä Kirjaslampi ja Kirjaslammen tanssilava. Valotempausta seurasi sadoista ihmisistä koostunut yleisö, joka seurasi valonkantajien kulkuetta kohteelta toiselle. Valonkantajat ja valokuvaajat kävivät tempauksen lopuksi ilman yleisöä myös Walklandian pumptrackilla tekemässä valomaalauksia.

Guerrilla Lighting -valotempauksen alkuperäiskonsepti on englantilaisen valaistussuunnittelija Martin Luptonin kehittämä tapa ottaa kaupunkitila haltuun valolla nopeasti ja tehokkaasti. Taustalla on ajatus herättää keskustelua valaistuksesta ympäristössämme. Suomessa valotempauksia on toteuttanut WSP Finland Oy, jonka valosuunnittelija Annukka Larsenin vastasi Valkeakosken tempauksen valaistussuunnitelmista, ja vapaaehtoisten ohjauksesta. Käsin suunnattavia valaisimia kantoi 34 vapaaehtoisen valonkantajan joukko, joka koostui tempaukseen mukaan lähteneistä valkeakoskilaisista yksityishenkilöistä ja yhteisöjen jäsenistä. Mukaan lähteneet yhteisöt olivat Kyläpaikka, Walklandia, Kepparimaa, ja Valkeakosken Voimistelijat. Valkeakosken kaupungin kulttuuripalvelut kiittää lämpimästi jokaista tapahtumaan osallistunutta vapaaehtoista ja myös mukana ollutta suurta yleisöä erittäin onnistuneesta tapahtumasta.

Guerrilla Lighting -tempaukseen kuuluu olennaisesti tapahtuman dokumentointi valokuvin. Hetkellisesti toteutettavat valaistukset eivät jätä jälkiä kaupunkiympäristöön, mutta muistot kohteista uudenlaisessa valossa jäävät elämään valokuvien myötä. Valkeakoskella tapahtuman dokumentoivat ansioituneesti paikalliset valokuvaajat Tommi Käppi ja Miska Allonen.

Tapahtumasta otettuja valokuvia on nyt julkaistu Valkeakosken kaupungin 100-vuotisjuhlavuoden sivulla. Tutustu valokuviin ja palaa tapahtuman tunnelmiin alla olevasta kuvagalleriasta. Kuvia julkaistaan myös sosiaalisessa mediassa Visit Valkeakosken Facebook- ja Instagram-tileillä.

Valotempauksen järjestivät Valkeakosken kaupungin kulttuuripalvelut ja WSP Finland Oy. Tempaus toteutettiin Operaatio Pirkanmaa -hankkeen tuella.