Etäkoululaisten ruokakassien jakelu

Valkeakosken kaupunki jakaa etäkoululaisten ruokakasseja huoltajille tehdyn kyselyn perusteella.

Kysely on tehty huoltajille wilmaviestien kautta. Ruokakassit jaellaan noin viikon kuluttua kyselyn sulkeutumisesta, sillä kassiin tulevat tavallisesta kouluruoasta poikkeavat tarvikkeet on tilattava aina edellisellä viikolla. Kassit ovat oppilaskohtaisia eli 1 kassi/oppilas/vko.

Ruokakassien jakelu tapahtuu viikoittain maanantaisin klo 11.30. Noutopaikka on pääsääntöisesti oman koulun piha-alue, mutta useamman lapsen ja koulun perheessä kassit voi noutaa keskitetysti yhdestä, kotia lähimpänä sijaitsevasta koulusta. Toivetta hakupaikasta kysytään kyselyssä ja jakelu on toteutettu huoltajan toiveen mukaan.

Ruokakassit sisältävät hieman vaihtelevalla valikoimalla peruselintarvikkeita. Niitä ei voi kuitenkaan säilyttää pitkää aikaa, joten jos et pääse itse (tai oppilas ei pääse) ruokakassia noutamaan, se on haettavissa ko. jakopäivänä Tietolan koulun keittiöltä klo 14 mennessä (Oikokadun puoleinen parkkipaikka). Soita ovisummeria, ovet ovat koronasäännöksistä johtuen lukossa ja kassit tuodaan ovelle.

Usein kysytyt kysymykset:

 • Miten pääsen mukaan jakelulistalle?
  Tarkista onko sinulle tullut wilmaviestiä jakelusta. Saamamme palautteen mukaan kaikki wilmaviestit eivät ole kuitenkaan tulleet perille. Jos et ole saanut viestiä, ota yhteys: marika.hoviniemi@valkeakoski.fi
 • Onko ilmoittauduttava uudelleen jakoon joka viikko?
  Kertaalleen ilmoittautuminen riittää, kirjaa oppilaan tiedot linkin kautta lomakkeelle, niin viikoittain saatte kassin siitä koulusta, jonka lomakkeelle nimeätte.
 • Onko kassi haettava klo 11.30 koululta?
  Ruokajakelu tapahtuu kouluilla noin klo 11.30, mutta jos ajankohta on hakijalle mahdoton, niin kassi on haettavissa jakopäivänä Tietolan koulun keittiöltä miel. klo 14 mennessä (Oikokadun puoleinen parkkipaikka).
 • Minulla on allergioita, voidaanko ne huomioida?
  Erityisruokavalioita ei valitettavasti voida poikkeustilanteessa huomioida. Kassissa on kuitenkin paljon tuotteita, joita esim. keliakiaa sairastavat voivat syödä.
 • Keitä oppilaita jakelu koskee?
  Ruokakassit ovat tarkoitettu perusopetuksen ja lukion etäopiskelijoille. Etäesiopetuksessa oleville on tehty erillinen kysely ja heidän osaltaan ruokakassijakelu on myös alkamassa.
 • Olenko mukana jakelussa, kun en ole saanut kuittausta viestin perille menosta?
  Vastauksia on kerätty nettilinkillä, joka ei lähetä erillistä vastaussähköpostia. Lomakkeessa on kuitenkin lähetä-painike, jonka jälkeen vastaaja näkee ”Kiitos vastauksestasi” –viestin.  Jos olet epävarma, onko tietosi tullut perille, ota yhteys: marika.hoviniemi valkeakoski.fi