Ajankohtaista Ukrainasta Valkeakoskella

Yhteistyö avun tarjoamisessa Ukrainan sotaa paenneille on lähtenyt hyvin käyntiin.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan koskettaa meitä myös täällä Valkeakoskella. Valkeakosken kaupunki on saanut paljon yhteydenottoja apua tarjoavilta henkilöiltä ja organisaatiolta. Avun järjestäminen on käynnissä yhteistyökumppaneiden ja vapaaehtoisten kanssa. Kaupunkiin on perustettu maahanmuuttajien kotoutumista edistävä työryhmä ja kaupungin vs. talous- ja kehittämisjohtaja Mari Tomperi on nimetty Ukraina-koordinaattoriksi.

Tiedon Valkeakoskelle saapuneista ja saapuvista sotaa pakenevista ukrainalaisista voit ilmoittaa suoraan Ukraina-koordinaattorille. Jos sinulla on tarjota kotimajoituspaikka, josta on kulkuyhteydet palveluiden piiriin, olethan tästäkin yhteydessä kaupungin Ukraina-koordinaattoriin.

Keräyksiä ukrainalaisten tarpeisiin organisoivat esimerkiksi Sääksmäen seurakunta, yritykset, vapaaehtoisjärjestöt ja yksityishenkilöt Valkeakoskella. Jos haluat osallistua ukrainalaisten auttamiseen keräysten kautta, voit esimerkiksi

Kaupungin yrityspalvelut yritysten apuna

Ukrainalaisilla maahanmuuttajilla on monenlaista osaamistaustaa. Jos yritykselläsi on tarjota työpaikkaa/työpaikkoja, voit kertoa niistä yrityspalveluihin. Neuvomme ukrainalaisten työllistämiseen liittyvissä kysymyksissä ja ohjaamme verkostomme palveluihin.

Valtakunnallista tietoa ja ohjeistusta Ukrainasta tulleille

Valtakunnallista tietoa ja ohjeistusta Ukrainasta tulleiden pakolaisten osalta ja avuksi eri tilanteisiin löydät seuraavien linkkien kautta. Tarkistathan aina ajantasaisen tiedon tätä tietoa ylläpitävien organisaatioiden sivustoilta. Osa tiedoista löytyy myös ukrainan ja englannin kielellä.

Yhteyshenkilöt Valkeakosken kaupungilla

Tiedot kaupunkiin muuttavista sotaa paenneista ukrainalaisista ja tarjolla olevista kotimajoituspaikoista:

  • Ukraina-koordinaattori Mari Tomperi mari.tomperi@valkeakoski.fi 040 335 6022.
  • Ukraina help 040 335 6245.
  • Ukraina help 040 335 6039 (en, ukr).

Yritysten työllistämiseen liittyvät kysymykset ja työmahdollisuudet:

  • Yrityskoordinaattori (PoVer ESR) Tanja Kulmala tanja.kulmala@valkeakoski.fi 044 241 6173.