Etelä-Pirkanmaan uusi terveyskeskussairaala avaa ovensa toukokuussa

Etelä-Pirkanmaan terveyskeskussairaala palvelee Akaan, Urjalan ja Valkeakosken sairaalahoitoa tarvitsevia aikuispotilaita.

Uudessa sairaalassa on 93 potilaspaikkaa. Kokonaisuuteen kuuluu myös Hoikun tiloissa toimiva 21-paikkainen geriatrinen osasto. Uusi terveyskeskussairaala toimii Tays Valkeakosken sairaalan välittömässä yhteydessä.

Uusi sairaala toimii kolmessa kerroksessa. Toisessa kerroksessa ovat Fimlabin laboratorio, magneettikuvaus ja huoltotilat. Kolmannessa kerroksessa on palliatiivinen ja saattohoito-osasto sekä osa akuuttiosaston potilaspaikoista. Samassa kerroksessa sijaitsee myös Sydänkeskuksen poliklinikka. Neljännessä kerroksessa sijaitsee akuuttiosasto sekä kotisairaalan toimisto ja viidennessä kerroksessa kuntoutusosasto.

Akaan ja Urjalan vuodeosastot ovat siirtymässä porrastetusti Valkeakoskelle toukokuussa, eikä koronaepidemia ole muuttanut aikatauluihin liittyviä suunnitelmia. Nykyisessä terveyskeskussairaalassa hoidetaan koronapotilaat huhtikuun aikana erillisellä käytävällä ja toukokuussa varataan tarvittaessa uudesta sairaalasta yksi kerros hoitoa tarvitseville.

Huhtikuun ajan sairaalassa jatketaan vielä muuttoon liittyviä valmisteluja, kalustetaan ja varustellaan osastoja käyttökuntoon. Osa uudesta henkilökunnasta on jo rekrytoitu ja hoitohenkilökunnan osalta jatketaan vielä riittävän sairaanhoitajaresurssin vahvistamista.

Kiireisistä työpäivistä ja poikkeuksellisesta ajasta huolimatta tunnelma sairaalan avaamisen valmistelussa on myönteinen. Ammattitaitoinen ja innostunut henkilökunta odottaa jo työskentelyä ja toimintatapojen kehittämistä uusien työkavereiden kanssa upeissa uusissa tiloissa.

Osastojen yhteystiedot 5.5.2020 alkaen

  • Palliatiivinen ja saattohoito puh. 040 335 7651
  • Akuuttiosasto puh. 040 335 7643
  • Kuntouttava osasto puh. 040 335 7641
  • Geriatrinen osasto puh. 040 335 7661

Lisätietoja:

Susanna Koivunen, Hoitotyön johtaja p. 040 335 6844

Sanna Rautalammi, Sosiaali- ja terveysjohtaja p. 040 335 7203