Facebook pixel

Vastavirtaan - Kari Suomalaisen 100-vuotisjuhlanäyttely

La 13.6.2020 – Pe 30.4.2021
Kari Suomalaisen pilapiirros.

Hei, olen Kari. Täytän tänä vuonna sata vuotta.

Olin aikoinani Suomen kuuluisin pilapiirtäjä – ja olen kai sitä edelleen. Kun eräänä vuonna äänestettiin ketkä kymmenen henkilöä pitäisi Suomessa pelastaa pommisuojaan katastrofin sattuessa, olin minä yksi valituista. Niin suosittu minä olin, Kekkosen jälkeen kakkonen.

Ajattelin vähän juhlia. Koko Kari-paviljonki on uudistettu ja esillä on aivan uudenlainen näyttely. ”Vastavirtaan” –sellaisen nimen minä valitsin näyttelylle, olinhan minä aina vähän vastaan… kaikessa. Mutta lukijoiden mielestä minä olin usein oikeassa ja sanoin asiat niin kuin ne olivat, pelkäämättä ketään.

”Vastavirtaan”-näyttelyssä kerron, miten hahmoni ja piirrokseni syntyivät. Muistelen Kekkosta, olen välillä vähän vakavana ja mietin myös sananvapautta. Pilapiirroksia on esillä vaikka kuinka paljon, mutta myös maalauksia, sotakuvia, kuvituksia ja muuta hassua, mitä matkan varrella olen tehnyt. Pelkään pahoin, että vaikka olisi tehnyt mitä tahansa, olisin onnistunut. Minusta olisi tullut hyvä muusikko, hyvä kirjailija, mutta eihän ihminen kaikkea ennätä.

Tulkaa juhlimaan syntymäpäiviäni naurun voimalla!

Tapahtuman tiedot

Aika
La 13.6.2020 – Pe 30.4.2021
13.1.-21.5.2021 ke - su klo 10-16.

Tarkista aukioloajat Visavuoren sivuilta mahdollisten muutosten vuoksi.

Huom! Visavuoren museo on avoinna 31.3.2021 alkaen rajoitetulle asiakasmäärälle tehostetuin turvatoimin ke - su klo 10-16 (suljettu pitkäperjantaina 2.4.2021). Otamme museoon enintään 10 vierailijaa kerrallaan ja suosittelemme varaamaan vierailuajan ennakkoon.

Varaa aika klikkaamalla alla olevaa ajanvarauslinkkiä.
Paikka

Visavuoren museo

Visavuorentie 80, 37770 Tarttila

Näytä reitti
Järjestäjä
  • Visavuoren museo

Järjestätkö tapahtuman, jonka haluaisit tapahtumakalenteriin?

Ilmoita tapahtuma