Facebook pixel

Vastavirtaan - Kari Suomalaisen 100-vuotisjuhlanäyttely

La 13.6.2020 – Pe 31.12.2021
Kari Suomalaisen pilapiirros.

“Vastavirtaan”-näyttelyssä kerrotaan, miten Karin hahmot ja piirrokset syntyivät. Muistellaan Kekkosta, ollaan välillä vähän vakavana ja mietitään myös sananvapautta. Mukana on klassikoita, mutta myös tuntemattomampia piirroksia.

Suuren suosion saavuttanut “Vastavirtaan” – pilapiirrosnäyttely jatkaa Kari-paviljongissa toistaiseksi.

Olin aikoinani Suomen kuuluisin pilapiirtäjä – ja olen kai sitä edelleen. Kun eräänä vuonna äänestettiin ketkä kymmenen henkilöä pitäisi Suomessa pelastaa pommisuojaan katastrofin sattuessa, olin minä yksi valituista. Niin suosittu minä olin, Kekkosen jälkeen kakkonen.

Ajattelin vähän juhlia. Koko Kari-paviljonki on uudistettu ja esillä on aivan uudenlainen näyttely. ”Vastavirtaan” –sellaisen nimen minä valitsin näyttelylle, olinhan minä aina vähän vastaan… kaikessa. Mutta lukijoiden mielestä minä olin usein oikeassa ja sanoin asiat niin kuin ne olivat, pelkäämättä ketään.

”Vastavirtaan”-näyttelyssä kerron, miten hahmoni ja piirrokseni syntyivät. Muistelen Kekkosta, olen välillä vähän vakavana ja mietin myös sananvapautta. Pilapiirroksia on esillä vaikka kuinka paljon, mutta myös maalauksia, sotakuvia, kuvituksia ja muuta hassua, mitä matkan varrella olen tehnyt. Pelkään pahoin, että vaikka olisi tehnyt mitä tahansa, olisin onnistunut. Minusta olisi tullut hyvä muusikko, hyvä kirjailija, mutta eihän ihminen kaikkea ennätä.

Tulkaa juhlimaan syntymäpäiviäni naurun voimalla!

Tapahtuman tiedot

Aika
La 13.6.2020 – Pe 31.12.2021
Tarkista aukioloajat Visavuoren sivuilta mahdollisten muutosten vuoksi.

Visavuoren museo on avoinna toukokuun loppuun asti ke-su klo 10-16. Kesäkuun alusta elokuun loppuun olemme avoinna joka päivä klo 11-18.

Toistaiseksi otamme museoon rajoitetun määrän asiakkaita ja ohjaamme asiakkaat niin, että yhdessä tilassa on korkeintaan 10 vierailijaa yhtä aikaa. Suosittelemme varaamaan vierailuajan ennakkoon. Varaa aika alla olevasta ajanvarauslinkkistä.
Paikka

Visavuoren museo

Visavuorentie 80, 37770 Tarttila

Näytä reitti
Järjestäjä
  • Visavuoren museo

Järjestätkö tapahtuman, jonka haluaisit tapahtumakalenteriin?

Ilmoita tapahtuma