Teatteri-illat 2022

Ma 27.6.2022 klo 18:00
Teatteri-iltojen mainos kahdesta eri näytelmästä.

Teatteri-illat palaa kotiin.

Kaksi vuotta on vietetty säiden armoilla ulkonäyttämöllä, mutta tulevana suvena palaamme takaisin sisälle työväentaloon. Tämä tarkoittaa rajattua yleisömäärää (60 hlöä/esitys), joten lipun ostamista ei kannata harkita liian pitkään. Illan kulku on kuten ennenkin. Nähdään kaksi pienoisnäytelmää ja välillä juodaan kahvia. Varsinaista väliaikaa ei tänä vuonna kuitenkaan ole, vaan kahvitarjoilu kuuluu esityksiin. Lippukauppa on myös uudistunut viime vuosiin nähden. Se mahdollistaa maksamisen kaikkien korttien lisäksi kulttuurieduilla. Lippukauppa on avoinna kotisivuilla.

Perinteiseen tapaan molemmat näytelmät ovat tyyliltään hyvin erilaiset.

Ensimmäiseksi nähdään Gebhard – seurapiirikomedia Maijusta

Esityksessä yhdistyvät vahva draama synkkinekin ajanjaksoineen ja samalla myös kevyt sanailu, kuten entisaikojen seurapiirien komedioissa. Näyttelijä Pia Vaittinen hyppää 50-vuotistaiteilijajuhlansa kunniaksi Maijun saappaisiin ja johdattaa katsojan läpi vuosikymmenten 1800-luvun lopulta aina 60-luvulle saakka. Muita naisvaikuttajia näyttelevät Ulla huoviala-Kääpä, Katja Sillanpää ja Pauliina Syrjälä. Käsikirjoitus ja ohjaus ovat Marko Itkosen käsialaa.

Toinen näytelmä Vastatuulessa

onkin tyylilajiltaan ehkä maailman ensimmäinen itse tingeltangeliksi luokiteltu juttu. Tämän negatiivisti värähtelevän sanan taakse kätkeytyy kuitenkin positiiviset asiat, kuten tarpeeton huumori ja täysin turhanpäiväinen juoni. Ohjaajan jakkaran on vallannut Mira Flinkman ja heittänyt Marko Itkosen lavalle Janne Kulosaaren seuraksi. Tällä kokoonpanolla ja yhdessä yleisön kanssa ei voi tulla muuta kuin naurun täyteinen ilta.

Tervetuloa!

Tapahtuman tiedot

Aika
Ma 27.6.2022 klo 18:00
Seuraavat esitykset:
ti 28.6. klo 18
to 30.6. klo 18
ti 12.7. klo 18
to 14.7. klo 18
Paikka

Teatteri-illat

Rinnekatu 5, 37600 Valkeakoski

Näytä reitti
Järjestäjä
  • Teatteri-illat
Hinta
  • 25 €/hlö, sisältää kahvitarjoilun
Osta lippuja

Järjestätkö tapahtuman, jonka haluaisit tapahtumakalenteriin?

Ilmoita tapahtuma