Facebook pixel

Taiteiden polku ja Osta koskista yhdessä

Taiteiden polku logo.

Ja muista aina maksaa alv!

Vesien äärellä IV. Valkeakosken Kuvataiteilijoiden töitä liikkeiden ikkunoissa Valtakadulla ja Valkeakoskenkadulla.

Klo 16.00: Taiteiden polku -keskustelu: Miten meillä on se mitä meillä on?

Keskiaikaisiin veistoksiin perehtynyt dosentti FT Elina Räsänen ja taidehistoriallisista tutkimusretkistä kertovan Aikamatka 2020 -näyttelyn koonnut dosentti FT Leena Elina Valkeapää keskustelevat taidehistoriallisten tutkimusretkien kiehtovuudesta, vanhojen esineiden lumosta ja kulttuuriperinnön suojelun raastavuudesta.

Tilaisuudessa on myynnissä Valkeapään keväällä ilmestynyt kirja Saman taiteen lapset, Suomen Muinaismuistoyhdistyksen taidehistorialliset tutkimusretket 1871–1902.

Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin näyttely ”Jos olisin puu tai ihan muu” on esillä lastenosastolla. Kirjasto avoinna klo 19 saakka. Hakalantie 1.

Klo 16-19: Uusi Paja-näyttelytila. Nyt ostoksille! Rapolan Kuvanveistäjät. Valkeakoskenkatu 10.

Klo 17: Kierros valkeakoskelaisten kulttuurivaikuttajien haudoilla. Lähtö Tohkan kadun puoleiselta portilta. Oppaana Heikki Heino yhteistyössä Sääksmäen seurakunnan kanssa. Valkeakosken hautausmaa.

Klo 17-19: Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä syksyn uutuusmusikaalin Lemmen Jättiläisen avoimet harjoitukset. Luvassa hyvää musiikkia, tanssia, laulua, naurua, hikeä ja kyyneleitä. Kahvila avoinna. Valkeakoskenkatu 17.

Klo 18-20: Sillanalustalaiset. Valkeakosken Kuvataiteilijat luonnostelevat ja tekevät teoksiaan. Tule katsomaan! Putaansillan Hakalantien puoli.

Klo 18: ”Ehkä Minna Canthin Insinöörin Konttoorissa” on vuonna 1887 Kokkolan Lehdessä julkaistu yksinäytöksinen ilveily. Työväen museo Werstaan johtaja teki 2019 tutkimusta suomalaiset rataverkon historiasta ja löysi tekstin. Hän tunnisti tekstin tyylin Canthiksi, mutta epäilyksiäkin on. Teatteri-illat työryhmä on koostanut tekstistä lukudraaman, joka nähdään Kauppilanmäen museon ulkonäyttämöllä. Esitys on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittaumisen. www.teatteriillat.com.

Klo 18: Koko perheen yhteinen musiikkihetki, VLK Musiikkiopisto. Kauppakeskus Koskikara

Klo 18-19: Tule ottamaan “Mokka-Pirttiselfie”. Kyltti on paikallaan Ystävyyden talossa. Pässinmäenkatu 1.

Klo 19: Koskin Komeimman & Parhaimman kytän jäljillä. Opastettu kävelykierros keskustassa. Lähtö Ystävyyden talolta (Mokka-Pirtti). Kierros päättyy Kirjaslammen lavalle. Valkeakosken Oppaat. Pässinmäenkatu 1.

Klo 19.30: Virpi ja Markku. Laulut ja kitarat. Virpi Kujansuu ja Markku Laaksonen. Valkeakosken Helluntaiseurakunta. Lepänkorvan puisto.

Klo 20.00: Vintage III viihdekonsertti. Sari Metsäkylä-Tuominen, Tuija Peltokoski, Tapio Tuomisto, Tapio Ahonen ja Tomi Raiha.
Turvavälit. Maskisuositus (saa myös paikanpäältä).
Kulttuuripalvelut ja Työväen Musiikkitapahtuma. Kirjaslammen lava.  Suora lähetys netissä: www.facebook.com/taiteidenpolku/

Klo 21: pieni pimeä iltasoitto. Walki Brass. Oma taskulamppu mukaan. Lepänkorvan puisto.

#ostakoskista goes Taiteiden polku – yritykset ja niiden tarjouksetOsta Koskista

Klo -19: Naistenvaatekauppa Mäkipäällä erikoistarjouksia! Valtakatu 13.

Klo 16-22: Ilolan Maatilamatkailu: biljardia, lautapelejä ja Angus-hampurilaisia Wanhalla Asemalla. Esiintyjänä klo 17 Mika Rämä ja kitara. Vedentaantie 24, Metsäkansa, Valkeakoski.

Klo 16-21: Aarteet ja Löydöt. Tilaisuus tutustua second hand-verkkokaupan varastoon. Ainoana yrityksenä Suomessa tuotteet lajiteltu vuosikymmenittäin. Varastokierroksella voi ostaa pankkikortilla. Puotipuksu Heli kirjoittaa kävijöille runoja ja ennustaa kädestä! Esillä taiteilija-valokuvaaja Olli Nykäsen maalauksia. Kauppatori 3, käynti Seurahuoneenkadun puolelta.

Klo 17-20: Melankärki / Mallaspidot. Yleisöesittely. Taiteilija Salla Lylynojan taidetta. Taiteilijahenkisiä juomia; viiniä, kuohuviiniä ja Calvadosta. Pientä naposteltavaa. Esiintyjänä Sanna Saarinen ja harmonikka. Salmentie 14.

Klo -20: Lounas-kahvila Maukas. Kahvi ja munkki 2 €. Esiintyjänä klo 18.30 Mika Rämä ja kitara. Uimahallin kahvila, Apiankatu 7.

Klo -20: Minnan Kangasaitta. Arvontaa ja erikoistarjouksia. Ehkäpä vähän muutakin taidetta kuin kankaat… Esiintyjänä klo 19.30 Mika Rämä ja kitara. Valtakatu 18.

Klo -21: Ravintola Stella / A&P Kerkkänen. Lasi kuohuvaa ja pizza slice 8 € klo 16-20.30. Esiintyjänä klo 20.00 Mika Rämä ja kitara. Torikatu 2 / Koskikara.

Klo 16-21: Jalkahoitola Känsän Roses. Erikoishintaisia tuotteita Taiteiden polulla väsyneille jaloille, lahjakorttiarvonta. Antinniementie 2-4.

Klo 16-21: Hotelli Waltikka. Taiteiden polun iltapala: Syksyinen sienipiirakka ja lasi viiniä tai pieni olut 10 €. Esiintyjänä Pyry Joki klo 17.30, 18.30 ja 21.30 . Hakalantie 6.

Nopeimmat asiakkaat saavat mukana olevista yrityksistä ilmaisen #ostakoskista –ämpärin!


Tilaisuudet maksuttomia. Ravintoloilla “taiteelliset polkuhinnat”! Säävaraus, muutokset mahdollisia.

Muistetaan turvavälit ja voimassa oleva ohjeistus.

Tapahtuman tiedot

Aika
To 20.8.2020 klo 16:00 – 21:30
Paikka

Eri puolilla kaupunkia

Järjestäjät
  • Kulttuuripalvelut
  • Elinkeinopalvelut
Hinta
  • Vapaa pääsy

Järjestätkö tapahtuman, jonka haluaisit tapahtumakalenteriin?

Ilmoita tapahtuma