Sivurajaheitto

La 14.9.2019 – Su 10.11.2019
Alina Sinivaara: Miniworld Stadium.

Valkeakoskella jalkapallo näkyy nyt myös taiteessa. Voipaalan taidekeskuksen syyskausi aloitetaan Sivurajaheitto-näyttelyllä, jossa taiteen lajina on jalkapallo.

Maailman suosituin urheilulaji, jalkapallo, herättää suuria tunteita ja Valkeakoskellakin jännitetään tänä syksynä nouseeko FC Haka Veikkausliigaan. Hyvään futiskauteen sopii Voipaalan taidekeskuksen syksyn näyttely, jossa taiteen lajina on jalkapallo. Kuten jalkapallossa, myös taiteen kentällä tarvitaan monia sarjoja, huipputasosta höntsäilyyn. Nyt jos koskaan, on helppoa päästää itsensä taiteen katsomoon huipputekijöiden jälkeä seuraamaan!

Sivurajaheitto

Alina Sinivaara, Harri Heinonen, Mikko Auerniitty, Jukka Lehtinen, Sirpa Hynninen ja Vesa-Ville Saarinen

”Maalaan ekspressiivisellä otteella jalkapallokenttiä ja -stadioneita, mainoskylttejä, verkkoja, maaleja, peliasuja ja palloja. Etsin maalauksillani erilaisia näkökulmia urheilun maailmaan. Ajattelen, että maalaukseni voivat parhaimmillaan tuoda sellaisia ihmisiä yhteen, jotka normaalisti eivät ole toistensa kanssa tekemisissä. Olen kiinnostunut siitä vuoropuhelusta, joka voi syntyä kun taide ja urheilu, estetiikka ja hiki kohtaavat”, kertoo taidemaalari Alina Sinivaara. Ensimmäisen kerran jalkapalloaiheisia maalauksia oli esillä vuonna 2018, mutta suurin osa Voipaalassa esillä olevista teoksista on valmistunut tänä keväänä.

Voipaalassa on esillä myös Harri Heinosen ja Mikko Auerniityn valokuvia, jotka näyttävät pelikenttien joskus kuraisenkin todellisuuden. Näyttelyssä on pääosin aivan uusia, useissa Euroopan maissa kuvattuja teoksia vuosilta 2018-2019. Kiinnostuksemme on lähentynyt sosiologista Leisure Society -tematiikkaa sekä taloudellista rakennemuutosta, jossa tavaratuotannosta on siirrytty palveluiden ja elämysten tuottamiseen”, valokuvataiteilija Harri Heinonen selvittää.

Maalausten ja valokuvataiteen lisäksi näyttelyssä on esillä Sirpa Hynnisen ja Vesa-Ville Saarisen nurmikentällä tapahtuvaan huoltotyöhön viittaava videoteos sekä Jukka Lehtisen liikkeeseen reagoiva veistos. Hynnisen ja Saarisen yhteinen taiteen tekeminen sai aikoinaan alkunsa, kun taiteilijat saivat idean yhdistää samaan teokseen kuvanveistoa ja liikkuvaa kuvaa. He ovat työskennelleet työryhmänä yhtäjaksoisesti viisitoista vuotta. Kuvanveistäjä Jukka Lehtinen pyrkii teoksillaan kokemukseen, jota on vaikeaa sivuuttaa – ettei katsoja ehtisi liiaksi ajatella ennen kuin kokee.

Tapahtuman tiedot

Aika
La 14.9.2019 – Su 10.11.2019
Voipaalan taidekeskus avoinna 14.9.2019 alkaen ti-pe klo 11-17 ja la-su klo 12-18. Suljettu maanantaisin.
Paikka

Voipaalan taidekeskus

Sääksmäentie 772

Näytä reitti
Järjestäjä
  • Voipaalan taidekeskus
Hinta
  • Aikuiset 6 €
  • Eläkeläiset/opiskelijat 5 €
  • Lapset alle 18 v. 1 €
  • Lapset alle 7 v. vanhempien kanssa ilmaiseksi
  • Ryhmät (väh. 15 hlöä) 5 €/hlö
  • Opastus 40 € (opastukset vain ennakkovarauksella)
Tapahtuman sivut

Järjestätkö tapahtuman, jonka haluaisit tapahtumakalenteriin?

Ilmoita tapahtuma