Simone Ghera: Dancer Inside

Ti 3.9.2024 – La 19.10.2024
Nainen poron kanssa mustavalkoisessa kuvassa.

Kirjasto Valon Dancer Inside -näyttely esittelee Simone Gheran valokuvia.

Simone Ghera on Roomasta kotoisin oleva italialainen arkkitehti ja valokuvaaja, joka asuu nykyisin Berliinissä. “Dancer Inside” on hänen valokuvaprojektinsa, jonka pääaiheena on tanssi. Näyttelysarja sisältää vuodesta 2008 alkaen tallennettuja valokuvia erimaalaisista tanssijoista, tanssiseuroista ja -akatemioista. Ghera on kuvannut ammattitanssijoita eri tilanteissa, kuten harjoituksissa, tanssitunneilla, kulisseissa, sisällä tai ulkona arkkitehtonisissa ja historiallisissa kohteissa.

”Jokainen valokuva edustaa kahden vastakkaisen, mutta kuitenkin toisiinsa liittyvän, elementin yhdistelmää: arkkitehtuuri ja tanssi. Kuvissa arkkitehtuuri ilmentää eri maiden kulttuuri-identiteettiä, historiaa, maantiedettä ja uskontoa. Tanssi sen sijaan on universaali kieli, joka ylittää sekä kansalliset että kulttuuriset rajat.”

Dancer Inside -valokuvasarjan osia on vuodesta 2011 lähtien ollut aiemmin esillä näyttelyissä Roomassa, Madridissa, Pietarissa, Moskovassa, Tel Avivissa, Berliinissä, Lontoossa, Pariisissa (UNESCO Palace & Carrousel du Louvre), Prahassa, Wienissä, Ciudad de Guatemalassa, Bakussa (Museum of Modern Art), Milanossa, Brysselissä, Helsingissä, Genevessä (Palais des Nations / United Nations) sekä toukokuusta 2024 alkaen New Yorkissa (United Nations Headquarters) …ja nyt myös Valkeakoskella.

Kirjasto Valon näyttely on jatkoa kesällä Voipaalassa olleelle näyttelylle ja sisältää myös teoksia, joita Voipaalassa ei ollut esillä.

Tapahtuman tiedot

Aika
Ti 3.9.2024 – La 19.10.2024
Ma-pe klo 9-19
La klo 9-15
Paikka

Valkeakosken kaupunginkirjasto Valo

Hakalantie 1, Valkeakoski

Näytä reitti
Järjestäjä
  • Valkeakosken kaupunginkirjasto

Järjestätkö tapahtuman, jonka haluaisit tapahtumakalenteriin?

Ilmoita tapahtuma