Peruttu: Aiheita: Raija Jokinen

La 15.2.2020 – Su 19.4.2020
Raija Jokisen aiheita näyttely voipaalan taidekeskuksessa.

"Koostan kuitu kerrallaan kuvia arkisen olemisen tilanteista ja käänteistä. Keskiössä on ihmisen hahmo, tyyppi, joka on kuka vaan ja jossa heijastuvat sisäiset ja ympäristön tunnelmat. Ulkoinen vaikuttaa sisäiseen ja päinvastoin, mutta missä kulkee rajapinta niiden välillä?

Teoksissani esiintyy usein ihmisen fyysisestä olemuksesta muistuttavia orgaanisia kuvioita, mutta ne lomittuvat ja sulautuvat juuristojen ja oksien kaltaisiin muotoihin olematta kuitenkaan erityisesti mitään niistä. Näiden muotojen samankaltaisuus ja loputon variointi sekä niiden elämää ylläpitävä luonne on kiehtovaa ja niissä hauraus ja vahvuus kulkevat käsikädessä.

Työtapaani voi verrata maalaamiseen, piirtämiseen ja kuvanveistoon, mutta materiaalina on pellavakuitu, jota yleensä käytetään esim. öljymaalauksen tai grafiikan pohjamateriaalissa. Tekniikallani on yhteyksiä myös paperinvalmistukseen ja tekstiiliin. Erityisen tekniikkani avulla teokseni muotoutuvat vapaasti eivätkä rajaudu kehysten mukaan. Valo ja varjo luovat irtonaisesta viivastosta muuntuvia kertatumia.

Teoksiani on ollut esillä vuodesta 1990 koti- ja ulkomaisissa näyttelyissä. Voipaalan taidekeskuksessa esittelen juhlavuoteni merkeissä uusien teoksien lisäksi myös vanhempia töitäni. Vuonna 2020 yksityisnäyttelyjäni on myös Lisburnissä (GB), Pariisissa (FR) sekä Korpilahdella. Minulle on myönnetty mm. Uudenmaan taidepalkinto 2015 ja Sipoon kulttuuripalkinto 2019. Olen syntynyt 1960, asun ja työskentelen Sipoossa ja Helsingissä, mutta olen nuorempana asunut mm. Kangasalla ja viettänyt lapsuuden kesät Hämeenlinnassa. Olen Voipaalan taidekeskuksessa v 1995 järjestetyn pohjoismaisen Northern Fibre tekstiilitaiteen työpaja- ja näyttelytapahtuman perustajajäsen.” – Raija Jokinen

Tapahtuman tiedot

Aika
La 15.2.2020 – Su 19.4.2020
ti-pe 11-17
la-su 12-18

Maanantaisin suljettu
Paikka

Voipaalan taidekeskus

Sääksmäentie 772, Sääksmäki

Näytä reitti
Järjestäjä
  • Voipaalan taidekeskus
Hinta
  • 6/5/1 €

Järjestätkö tapahtuman, jonka haluaisit tapahtumakalenteriin?

Ilmoita tapahtuma