Maaseudun yrittämisen tulevaisuus -seminaari

Ke 25.3.2020 klo 14:00 – 17:00
Päivölän opiston Maaseutu-seminaari.

Miltä maaseudun yrittämisen tulevaisuus näyttäytyy? Mitkä ovat yrittäjyyden toimintaedellytykset nyt ja tulevaisuudessa? Millaisia trendejä tai megatrendejä liittyy maaseudun yrittämiseen?

Tule kuulemaan asiantuntijoita ja keskustelemaan aiheesta iltapäiväseminaariin!

Maaseudun elinvoiman varmistaminen edellyttää vahvaa yritteliäisyyttä sekä yritystoiminnan monipuolistamista. Yrittäjyyden avulla voidaan tasapainottaa maaseutuvaltaisten alueiden kehitystä, parantaa maaseudulla asuvien ihmisten työllistymistä ja ehkäistä tarpeetonta maaltamuuttoa. Tämä näkemys on tuotu esiin julkaisussa Elinvoimainen maaseutu – yhteinen vastuumme (Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän julkaisu). Maaseutu tarvitsee säilyäkseen elinvoimaisena osaavia ja motivoituneita yrittäjiä sekä heille yritystoimintaa ja yrittäjyyttä suosivan toimintaympäristön. Yrittäminen maaseudulla on toimialariippumatonta eikä tarkoita pelkästään maatilatalouteen keskittymistä.

SEMINAARIN OHJELMA

Asiantuntijaosuus:
Avauspuheenvuoro
Emer. yrittäjyysprofessori Matti Koiranen, Jyväskylän yliopisto
Maaseudun yrittämisen tulevaisuus,
KTT, tutkimusjohtaja Tuomas Kuhmonen, Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuskeskus

Keskusteluosuus ja paneeli:
Moderaattorina YTM, linjanjohtaja Tuula-Maria Mattila
Paneelin osallistujat: Tuomas Kuhmonen, KTT, tutkimusjohtaja, Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuskeskus, Matti Koiranen, emer. yrittäjyysprofessori, Jyväskylän yliopisto, Maija Pitkonen, yritysasiantuntija, ProAgria Etelä-Suomi ry, Ilkka Pulakka, maaseutuasiamies, Maaseutuhallinto

Päätössanat:
Emer. yrittäjyysprofessori Matti Koiranen, Jyväskylän yliopisto

Seminaari on kohdennettu maaseudun yrittäjille, yrittämisestä kiinnostuneille sekä maaseudun kehittäjille ja muille kiinnostuneille.

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista 15.3.2020 mennessä. Ilmoittautumiset osoitteeseen: toimisto@paivola.fi.

Osallistujilla on mahdollisuus omakustanteiseen kahviin ennen tilaisuutta klo 13.30–14.00.

Tapahtuman tiedot

Aika
Ke 25.3.2020 klo 14:00 – 17:00
Paikka

Päivölän opisto

Päivöläntie 52

Näytä reitti
Hinta
  • Vapaa pääsy
Tapahtuman sivut

Järjestätkö tapahtuman, jonka haluaisit tapahtumakalenteriin?

Ilmoita tapahtuma