Kasvokkain – tarinoita ihmisen ja työn arvosta – Meeri Koutaniemen ja Tehyn valokuvanäyttely

To 1.9.2022 – La 24.9.2022
Meeri Koutaniemen ja Tehyn valokuvanäyttelyn mainos.

Kirjasto Valossa esillä oleva näyttely "Kasvokkain – tarinoita ihmisen ja työn arvosta” on taiteilija Meeri Koutaniemen ja Tehyn puheenvuoro hoitotyön ja varhaiskasvatuksen tekijöiden arvostuksen puolesta.

Valokuvanäyttely antaa mahdollisuuden kohdata kasvokkain mahdollisimman monta aitoa henkilötarinaa. Teosten äärellä kohtaat kasvokkain heidät, jotka kulkevat rinnallasi kehdosta hautaan.

”Olen monesti istunut kuolevan potilaan vieressä ja kuullut viimeiset hengenvedot. Ollut läsnä, ettei täältä tarvitsisi lähteä yksin.” Näin kertoo Tanja. Hän on yksi kuudestatoista hoitotyön ja varhaiskasvatuksen ammattilaisesta, jotka kertovat näyttelyssä työstään ja sen merkityksestä.

Teoksissa liikutaan henkilökohtaisella tasolla, joka yltää yhteiskunnallisesti merkittäviin kysymyksiin. Siihen, kuinka vaativaa työtä nämä ihmiset tekevät ja kuinka tärkeää on, että he jaksavat työssään. Sekä siihen, mitä olemme valmiita maksamaan alan työntekijöiden ammattitaidosta ja hyvästä hoidosta.

Meeri Koutaniemi on useasti palkittu valokuvaaja ja dokumentaristi. Hänet tunnetaan etenkin ihmisoikeuksia ja voimaantumista käsittelevistä kuvareportaaseista ja henkilökuvista. Hän on opiskellut kuvajournalismia Tampereen yliopistossa ja pitänyt valokuvanäyttelyitä ympäri maailmaa.

Kirjasto Valoon näyttelyn ripustaa Tehyn Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ammattiosasto 366.

Tapahtuman tiedot

Aika
To 1.9.2022 – La 24.9.2022
Ma-pe klo 9-19
La klo 9-15
Paikka

Valkeakosken kaupunginkirjasto

Hakalantie 1, Valkeakoski

Näytä reitti
Järjestäjä
  • Valkeakosken kaupunginkirjasto

Järjestätkö tapahtuman, jonka haluaisit tapahtumakalenteriin?

Ilmoita tapahtuma