Janne Laine ja sen seitsemän kollegaa

La 23.11.2019 – Su 2.2.2020
Janne Laine ja sen seitsemän kollegaa -näyttely.

Janne Laine on kutsunut mukaan yksityisnäyttelyynsä seitsemän kollegaa, joilla kokee olleen suuri merkitys omalle työskentelylleen.

Feat. Maija Albrecht, Outi Heiskanen, Rannveig Helgadottir, Inari Krohn, Elina Luukanen, Marika Mäkelä ja Ulla Rantanen

Janne Laineen yksityisnäyttely Voipaalan taidekeskuksessa on poikkeuksellinen yksityisnäyttelyksi. Hän on kutsunut mukaan seitsemän kollegaa, joilla kokee olleen suuri merkitys omalle työskentelylleen. Tällä teolla hän paljastaa jotain olennaista omasta urastaan ja työskentelytavoistaan. Laine on aina työskennellyt yhteistyössä muiden kuvataitelijoiden kanssa. Hän on oman taiteellisen uransa ohella tehnyt pitkän uran vedostusmestarina. Tässä roolissa hän on auttanut kollegojaan taidegrafiikan tekemisessä ja vedostamisessa.

Ulospäin näkyvin on ollut suhde akateemikko Outi Heiskaseen. Laine vedosti pitkään kaikki Heiskasen teokset. Jossain vaiheessa taiteilijakaksikko alkoi tehdä yhteisiä teoksia, joissa Heiskasen Pensastuulikansa seikkailee Laineen ajattomassa maisemassa. Vedostajan roolissa Laine on antanut paljon niin Elina Luukasen kuin Ulla Rantasen tuotannolle.

Uudemmissa teoksissaan Laine on nostanut metsän pääosaan. Hänen tapansa suhtautua metsään on hyvin samankaltainen kuin Inari Krohnilla. He eivät katso metsää massana. Metsä on aina yksittäisten puiden ryhmä, jokainen yksilö on tärkeä ja katseen ansainnut. Myös Maija Albrecht nostaa metalligrafiikan teoksissaan esiin luonnon pieniä yksityiskohtia. Ainoa Laineen kutsuma ei suomalainen kollega on islantilainen Rannveig Helgadottir. Hän on Laineen ystävä, jonka kanssa Laine on ollut paljon tekemisissä opettaessaan taidegrafiikkaa Islannissa.

Janne Laine (s. 1970 Tampere) on Suomen kansainvälisimpiä kuvataiteilijoita, joka on vienyt taidegrafiikkaa niin teknisesti kuin sisällöllisesti eteenpäin. Hän on vakiintunut osallistuja eri puolilla maailmaa järjestettävissä grafiikannäyttelyissä. Suomessa hän on osallistunut useamman kerran muun muassa Mäntän kuvataideviikoille. Hänen teoksiaan on lähes kaikissa tärkeissä suomalaisissa taidekokoelmissa mukaan lukien Kiasma. Laineen uran 20-vuotisjuhlanäyttely nähtiin Tampereen taidemuseossa. Samalla hänen tuotannostaan ilmestyi laaja retrospektiivinen kirja. www.jannelaine.net

Tapahtuman tiedot

Aika
La 23.11.2019 – Su 2.2.2020
Avoinna
ti-pe 11-17
la-su 12-18

Suljettu maanantaisin sekä joulutauolla 21.12.2019 - 6.1.2020.
Paikka

Voipaalan taidekeskus

Sääksmäentie 772, Sääksmäki

Näytä reitti
Hinta
  • Liput: 6/5/1€

Järjestätkö tapahtuman, jonka haluaisit tapahtumakalenteriin?

Ilmoita tapahtuma