Hyvällä mielellä – painotyönäyttely

La 3.12.2022 – Ke 28.12.2022
Painantatyönäyte, jossa on lehtiä ja oksia painettu kankaalle.

Tuulikki Strand-Niemelän painotyönäyttely on nähtävillä joulukuussa kirjasto Valossa.

Gellipainanta on grafiikan laji, jossa käytetään geelimäistä pehmeää painolevyä alustana. Geelilevylle käytetään vesiliukoisia värejä, jotka levitetään telalla levylle tasaiseksi. Telatulle väripinnalle painetaan haluttuja kuvioita, jotka siirretään sitten paperille. Valitun paperin pintastruktuuri vaikuttaa todella paljon lopullisen kuvan luonteeseen ja henkeen.

Tuulikki Strand-Niemelä kertoo: “Taidegrafiikan tekniikat ovat kiinnostaneet minua vuosien ajan. Gellipainantaa on mahdollista tehdä kotona, joten se on ollut luonteva valinta ensimmäiseksi grafiikan tekniikaksi, jota olen rohkaistunut kokeilemaan. Olen tehnyt painotöitä vuodesta 2020 lähtien ja painamiseen olen käyttänyt akryyli- ja guassivärejä.

Painotöiden aiheet ovat hyvin paljon luonnosta poimittuja, mutta olen kokeillut myös muita vaihtoehtoja ja yllättynyt monesti, miten kiinnostavia kuvioita eri materiaaleilla voi saada aikaan. On kiehtovaa seurata, miten tyhjälle paperille tekniikan ja värin vuorovaikutuksesta syntyy uusi, joskus hyvin yllättävä kuva.”

Tuulikki Strand-Niemelä on sekä Suomen Taiteilijat ry:n että Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen taiteilijajäsen. Hyvällä mielellä -painotyönäyttely on hänen kolmas yksityisnäyttelynsä. Sitä edeltää marraskuussa esillä oleva akvarellimaalausnäyttely.

Tapahtuman tiedot

Aika
La 3.12.2022 – Ke 28.12.2022
Ma-pe klo 9-19
La klo 9-15

Poikkeusaukioloajat:
Ma 5.12. klo 9-16
Ti 6.12. kiinni
To 8.12. klo 9-18
Pe 23.12. klo 9-16
La 24.12. kiinni
Ma 26.12. kiinni
Paikka

Valkeakosken kaupunginkirjasto Valo

Hakalantie 1, 37600 Valkeakoski

Näytä reitti
Järjestäjä
  • Valkeakosken kaupunginkirjasto Valo

Järjestätkö tapahtuman, jonka haluaisit tapahtumakalenteriin?

Ilmoita tapahtuma