Cimitero di Staglieno – Staglienon hautausmaa

To 12.1.2023 – La 11.2.2023
Piirretty teos naisesta.

Enrico Mazzonen näyttelyssä kirjasto Valossa on piirroksia Staglienon hautausmaalta.

Staglienon monumentaalinen hautausmaa sijaitsee Genovassa, joka on vanha satamakaupunki Liguriassa, Luoteis-Italiassa. Hautausmaa on upeine monumentteineen ja arkadeineen kuin taidemuseo avoimen taivaan alla. Se inspiroi taiteilijaa luonnostelemaan.

Enrico Mazzone tunnetaan valtavasta Rubedo-teoksesta, joka on maailman suurin kuvitettu Dante Alighierin Jumalainen näytelmä. Teos on 97 metriä pitkä ja neljä metriä leveä, ja Mazzone käytti sen piirtämiseen 6 000 lyijykynää. Teoksen valmistuminen kesti viisi vuotta.

Myös kirjasto Valossa esillä olevat piirustukset ovat hahmotelmia suurempaa teosta varten. Työn alla on valtava teos, jonka aiheena on Johanneksen ilmestys. Mazzone piirtää teosta Porissa kilometrin mittaiselle ja 2,7 metriä leveälle paperille. Mazzonen teoksissa yhdistyvät italialaiset ja suomalaiset elementit. Raamatullisten teemojen rinnalla näkyy esimerkiksi viittauksia Kalevalan mytologiaan.

Enrico Mazzone on italialainen kuvataiteilija, joka on asunut Suomessa kuusi vuotta. Hän on valmistunut Torinon Taideakatemiasta ja tehnyt taidetta niin Italiassa kuin Pohjois-Euroopassakin. Hänen teoksiaan on ollut esillä laajalti eri puolilla Suomea ja Italiaa.

Tapahtuman tiedot

Aika
To 12.1.2023 – La 11.2.2023
Ma-pe klo 9-19
La klo 9-15
Paikka

Valkeakosken kaupunginkirjasto

Hakalantie 1, 37600 Valkeakoski

Näytä reitti
Järjestäjä
  • Valkeakosken kaupunginkirjasto Valo

Järjestätkö tapahtuman, jonka haluaisit tapahtumakalenteriin?

Ilmoita tapahtuma