Facebook pixel

Ceramega - keramiikkataiteen näyttely

La 13.6.2020 – Su 30.8.2020
Anu Pentikin maalaus Paratiisin kukat.

Valtakunnallinen suomalaisen keramiikan katselmus, Ceramega, on järjestetty joka kahdeksas vuosi Valkeakoskella Voipaalan taidekeskuksessa vuodesta 1996 alkaen.

Vuonna 2020 Ceramega järjestetään nyt siis neljättä kertaa ja tapahtumalla on uusi kuraattori.

Mukana on 96 taiteilijaa

Näyttely esittelee monipuolisesti keramiikkaa unohtamatta perinteisiä keraamikkoja, mutta pääpaino teosvalinnoissa on ollut keramiikkataiteen monissa muodoissa. Kuraattori Piela Auvinen on kutsunut mukaan sekä vanhoja mestareita että uusia kykyjä noin 50. Mielenkiintoisena lisänä muutoin kansalliseen näyttelyyn osallistuu keramiikkataiteilijaryhmä Virosta. Heidän lisäkseen Ceramegassa esittäytyy noin 30 suomalaisia LAB-ammattikorkeakoulun ja Kuvataideakatemian opiskelijoita kuvanveiston sekä korutaiteen alalta opettajineen. Yhdeksän paikallista keramiikantekijää Valkeakosken Kuvataiteilijoista mukaan on kutsunut Pirkko Pajunen, joka on luonut Ceramegan vuonna 1996.
Lopullinen Ceramega 2020 -taiteilijaluettelo julkaistaan toukokuun lopulla.

Teemana on Särmä

Kuraatorin valitsemaa teemaa Särmä – Äär – Edge voi tarkastella hyvin konkreettisesta, esteettisestä näkökulmasta tai toisaalta lähtökohta voi olla myös mielen sisäinen uudenlainen aihe.

”Geometrinen särmä saattaa olla hyvinkin terävä reunamuoto ja siinä tasapainottelu vaatii taituruutta sekä todellista äärirajojen koettelua. Näen näyttelyssä teeman vievän materiaalin eli saven suuntaan, joka ei ole sille stereotyyppisesti tuttu. Koen, että särmä tuo esiin mestarillista ja uutta saven käsittelyä materiaalina tai luo uusia ennennäkemättömiä ja rohkeita kannanottoja tai dialogeja tekijän ja katsojan välille teoksen kautta. Tämän saavuttaakseen suhde saveen pitää olla napakka, pitkälle viety ja periksiantamaton, särmä.

Särmä samalla saa taiteilijan koettelemaan itseään ja materiaaliaan, mutta yhdistää myös parhaimmillaan monia ”pisteitä” muodostaen suuren mielenkiintoisen, uudenlaisen ”kappaleen”, Ceramega 2020.” – kuraattori Piela Auvinen.

Tapahtuman tiedot

Aika
La 13.6.2020 – Su 30.8.2020
Avoinna: tiistaista sunnuntaihin klo 11-18
Suljettu maanantaisin sekä juhannuksen 19.-21.6.2020
Paikka

Voipaalan taidekeskus

Sääksmäentie 772, 37700 Sääksmäki

Näytä reitti
Hinta
  • 6 € aikuiset
  • 5 € opiskelijat ja eläkeläiset
  • 1 € lapset ja nuoret alle 18v

Järjestätkö tapahtuman, jonka haluaisit tapahtumakalenteriin?

Ilmoita tapahtuma