100 vuotta pinnalla Lotilanjärvellä

Ke 28.6.2023 klo 14:30 – 18:30
Valkeakosken vesistöviikon kuva, useampi kuva, jossa vesiaktiviteetteja.

Tervetuloa tutustumaan ohjatusti vesiaktiviteetteihin melontaan, purjehdukseen ja soutuun! Tapahtuma on osa 100 vuotta pinnalla - Valkeakosken vesistöviikkoa.

Valkeakoskelaiset seurat järjestävät monipuolisen tapahtuman, jossa kaikenikäiset pääsevät kokeilemaan erilaisia vesillä liikkumisen muotoja. Seurojen jäseniä on runsaasti paikalla opastamassa ja kertomassa harrastamisesta eri lajien parissa. Lotilanjärvellä nautitaan kesäisestä luonnosta vesillä.

Kaikissa vesillä tapahtuvissa kokeiluissa osallistujan tulee olla uimataitoinen ja kokeiluihin osallistuminen omalla vastuulla. Kokeiluihin tarvittavat pelastusliivit saa lainaksi järjestäjiltä, mutta lasten pelastusliiveja tarjolla rajoitetusti (lapselle suotavaa ottaa oma liivi mukaan). Tapahtumapäivän kesäisellä Lotilanjärvellä järjestävät Valkeakosken Vesiveikot ry, Valkeakosken Purjehtijat ry, Iku-Turson Akat ja Mallasveden Melojat ry.

Vesillä tulee nälkä, siispä Lettula myy rannalla muurinpohjalettuja.

Ohjelma:

klo 14.30-18.30 Soutulajit haltuun!

Ainutlaatuinen tilaisuus kokeilla olympialuokan soutua Valkeakosken Vesiveikkojen opastamana. Etsitkö uutta harrastusta? Haluatko kovan kunnon, kavereita ja haasteita? Soutu on monipuolinen laji, jossa treenataan voimaa, kestävyyttä ja taitoa. Soutu itsessään on laaja käsite, sillä erilaisia soutulajeja on useita.

Lajikokeilu on ilmainen. Tutustuminen non-stop periaatteella.

Klo 14.30-18.30 Kirkkovenesoutu

Tule kokeilemaan kirkkovenesoutua yksin, kaksin tai porukalla. Veneessä on 14 soutupaikkaa ja 1-2 matkustajapaikkaa. Kokenut perämies ohjaa kirkkovenettä, ja opastusta saa myös soudulle mukaan lähteviltä alan harrastajilta.

Lähdöt klo 14.45, klo 15.45, klo 16.45 ja klo 17.45. Elämys on maksuton.

Klo 14.30- 18.30 Melontaretki Lotilanjärvellä

Tule kokeilemaan melontaa ohjatusti. Tutustumme melontavarusteisiin ja -tekniikkaan sekä teemme pienen, noin tunnin mittaisen melontaretken Lotilanjärvellä rauhallisella tahdilla. Käytämme retkellä vakaita ja helposti käsiteltäviä retkikajakkeja.

Ryhmät starttaavat klo 14.30, klo 16 ja klo 17.30. Yhteen ryhmään otetaan kerrallaan 10 melojaa. Melontaretki on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittautuminen 26.6. mennessä, jolloin saat ennakko-ohjeet: mallasvedenmelojat@gmail.com 

Klo 15-18 Purjehdus

Optimistijolla ja Still 380 -kevytveneillä vesille Valkeakosken Purjehtijoiden opastamana. Kokeilu sopii kaikenikäisille uimataitoisille henkilöille ja se on maksuton.

Tutustuminen non-stop periaatteella.

Klo 15-18 Retkimelonnan esittelypiste rannalla

Melonta on terveellinen ja luontoystävällinen vesillä liikkumisen muoto, jossa pääsee nauttimaan vesistöjen upeasta luonnosta mitä parhaimmasta näkökulmasta. Kajakilla on mahdollista tutustua moniin kohteisiin, joihin ei veneellä pääse. Esittelypisteellä on mahdollista tutustua tarkemmin melontaretkeilyn harrastamiseen ja välineisiin.

Tapahtuman tiedot

Aika
Ke 28.6.2023 klo 14:30 – 18:30
Paikka

Lotilan soutustadion

Lempääläntie 71, 37630 Valkeakoski

Näytä reitti
Järjestäjät
  • Mallasveden melojat ry
  • Valkeakosken purjehtijat ry
  • Valkeakosken Vesiveikot ry
  • Iku-Turson Akat
Hinta
  • Vapaa pääsy

Järjestätkö tapahtuman, jonka haluaisit tapahtumakalenteriin?

Ilmoita tapahtuma