Suun ja hampaiden hoito

Suun terveydenhuolto on osa kuntalaisten perusterveydenhuoltoa. Hammas- ja suusairauksia pystyt ennaltaehkäisemään huolellisella ja säännöllisellä omahoidolla.

Hammashoitolassa saat:

  • kiireellistä ensiapua
  • perushammashoitoa
  • oikomishoitoa alle 18-vuotiaille oikomishoidon kriteereiden mukaisesti
  • ennaltaehkäisevää hoitoa ja neuvontaa.

Hammashoitola toimii terveyskeskuksen tiloissa, sisäänkäynti ovesta S5.

Hammashoito koronavirusepidemian aikana

Tulethan hammashoitolaan vain ajanvarauksella ja terveenä. Aikaa varatessa ja hoitolaan tullessa kysymme kaikilta asiakkailta mahdollisista hengitystieoireista ja koronaan altistumisesta.

Älä tule hammashoitoon, jos:

  • sinulla on hengitystieinfektio-oireita kuten kuumetta, nuhaa tai yskää tai
  • olet koronaviruskaranteenissa tai
  • odotat koronavirustestitulosta tai
  • olet ollut viimeisen kahden viikon aikana lähikontaktissa koronavirusinfektiota sairastavan kanssa tai
  • olet palannut ulkomaan matkalta edeltävän 10 päivän aikana,

vaan peruuta varattu aika. Näin suojelet muita potilaita ja henkilökuntaa tartunnalta.

Jos hammashoitosi tarve on kiireellinen, ota aina ensin yhteyttä puhelimitse hammashoitolaan. Ajanvaraus hammashoitolan päivystykseen ma-pe klo 8 – 10, 03 5691 7511. Arki-ilta, viikonloppu- ja arkipyhäpäivystys entiseen tapaan Acutassa.

Olemme nostaneet hyvää hygieniatasoa entisestään ja lisänneet potilasturvallisuuteen liittyviä toimenpiteitä. Henkilökuntamme on suojautunut suojakäsinein, kirurgisella suu-nenäsuojalla, suojalaseilla ja visiirillä. Ennen hoitoa pyydämme potilasta purskuttelemaan suu desinfioivalla huuhteella, joka vähentää virusten taudinaiheuttamiskykyä. Käytämme hoitotoimenpiteissä myös muita erilaisia suojaustoimenpiteitä.

Vastaanotolle tulee saapua ensisijaisesti yksin. Lapsilla ja huollettavilla voi olla yksi saattaja. Odotustiloissa on huomioitava suositeltu 2 metrin etäisyys toisiin asiakkaisiin. Odotustiloissa on käsidesiä.

24 h asiointi terveysasemalla

Sähköisen asiointipalvelun kautta voit ympäri vuorokauden tiedustella kiireettömiä hoitoaikoja. Sinuun ollaan yhteydessä kahden arkipäivän sisällä yhteydenotostasi.

Siirry suun terveydenhuollon sähköiseen asiointiin

Viimeksi muokannut: Hellsten Kirsi