Kotisairaala

Kotisairaala  tarjoaa sairaanhoitoa kotiin.

Kotisairaalan sairaanhoitajat tekevät hoitokäyntejä Valkeakosken kaupungin alueella arkisin ja viikonloppuisin klo 8 – 21. Myös lääkäri tekee tarvittaessa kotikäyntejä.

Kotisairaalassa hoidetaan esim. suonensisäistä antibioottihoitoa vaativia infektioita, haavoja ja nesteytyksiä. Myös saattohoitoa voidaan toteuttaa kotisairaalassa.

Kotisairaalahoito toteutetaan potilaan ja omaisen suostumuksella, kunnon ja hoitomenetelmien salliessa, hänen omassa kotonaan. Terveyskeskussairaalan osastot toimivat kotisairaalan tukiosastoina ja hoitojakson aikana potilaalle taataan tarpeen vaatiessa joustava pääsy osastohoitoon.

Hoitoon pääsee lääkärin lähetteellä. Potilaan tulee olla täysi-ikäinen, tai huoltajan kanssa asuva 16 vuotta täyttänyt.

Maksut

Hoitajan käynti 12,20 euroa, lääkärin kotikäynti 19,20 euroa.  Kotisairaalan asiakasmaksuja peritään enintään 36,60 euroa vuorokaudessa.

Säännöllisen kotihoidon piiriin kuuluvilta ja tehostetussa palveluasumisessa asuvilta ei peritä erillistä maksua.

Kotisairaalamaksut kerryttävät vuotuista maksukattoa. Kun julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon maksukattoa kerryttävien maksujen yhteismäärä ylittää kalenterivuoden aikana 692 €, ovat maksukattoon sisältyvät palvelut tämän jälkeen kalenterivuoden loppuun saakka maksuttomia.

Viimeksi muokannut: Nuorela Jaana