Facebook pixel

Raskauden ehkäisy

Ehkäisyneuvola antaa ehkäisyyn liittyvää neuvontaa, jonka tavoitteena on ohjata ja tukea terveyteen, seurusteluun ja seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa. Tavoitteena on löytää jokaiselle yksilölle ja parille tarkoituksenmukainen ja sopiva ehkäisy.

Raskauden ehkäisyn aloittaessa, ehkäisyreseptiä uusiessasi tai valmistetta vaihtaessasi varaa aika ehkäisyneuvolan terveydenhoitajalle tai  koulu-/opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajalle hyvissä ajoin ennen viimeistä käyttöliuskaa tai rengasta. Vastaanotto tapahtuu aina ajanvarauksella.

Jos haluat vaihtaa ehkäisyvalmistetta, älä lopeta käyttöä itse, vaan keskustele asiasta hoitajan tai lääkärin kanssa. Uusi ehkäisyvalmiste kannattaa jatkaa saumattomasti vanhan perään ilman taukoa menetelmien välillä. Näin vältytään turhilta raskaus- ja terveysriskeiltä.

Maksuttomaan  raskauden ehkäisyyn ovat oikeutettuja kaikki alle 20 vuotiaat valkeakoskelaiset nuoret. Maksuttomana ehkäisynä tarjoamme ehkäisypillerin, ehkäisyrenkaan, kupari- tai hormonikierukan tai kapselin. Kondomeja on mahdollisuus saada vaihtoehtona muille ehkäisymenetelmille ehkäisyä aloitettaessa tai terveystarkastusten yhteydessä.

Ennen vastaanottoa, olkaa hyvä ja  täyttäkää sähköinen esitietolomake etukäteen.

Viimeksi muokannut: Pirinen Niina