Neuvolapalvelut

Neuvolat tarjoavat sinulle ja perheellesi ammatillista tukea terveyteen ja hyvinvointiin liittyen. Neuvoloissa tehdään terveystarkastuksia valtakunnallisten suositusten ja perheesi yksilöllisen tarpeen mukaan.

Neuvolasta saat apua, kun suunnittelet raskautta tai raskauden ehkäisyä tai kun perheesi odottaa lasta. Äitiysneuvolassa tehdään myös synnyttäneiden naisten jälkitarkastukset. Lapsen syntymän jälkeen käydään säännöllisesti lastenneuvolassa. Molemmat vanhemmat ovat tervetulleita kaikille neuvolakäynneille. Neuvolat antavat perheille ammatillista apua terveysasioissa ja tekevät muun muassa terveystarkastuksia valtakunnallisten suositusten mukaan.

Neuvolassa on lisäksi erityistyöntekijöinä lasten fysioterapeutti, psykologi sekä lasten toimintaterapeutti, jotka tukevat monialaisesti neuvolakokonaisuutta.

Neuvolatoiminnan tavoitteena on edistää lapsen ja koko perheen terveyttä, fyysistä ja psykososiaalista kehitystä sekä hyvinvointia siten, että koko perhe ja perheen voimavarat ja jaksaminen otetaan huomioon. Työ on ennaltaehkäisevää sekä yksilöllisen terveyden edistämistä ja kuntouttamista. Neuvolapalvelut ovat osa laajempaa Perhekeskuspalvelu kokonaisuutta.

Viimeksi muokannut: Sadeharju Annika