Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Tarjoamme apua mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa ma - pe 8 - 16.

Mielenterveys- ja päihdeongelmat koskettavat monia. Ongelmia voi olla itsellä, perheenjäsenellä tai muulla läheisellä. Ongelmien hoito on sitä helpompaa, mitä varhaisemmassa vaiheessa niihin haetaan apua.

Ota ensisijaisesti yhteyttä peruspalveluihin esim. terveysasemaasi tai neuvolaasi. Päihdeongelmaan kannattaa hakea apua ensisijaisesti ja oma-aloitteisesti peruspalveluista kuten sosiaalipalveluista, terveyspalveluista tai työ- ja opiskelijaterveydenhuollosta. Valkeakoskella on tarjolla myös matalan kynnyksen palveluja. Tarjolla on myös luentoja, kohtaamispaikkoja sekä palveluja läheisille. Teemme mielellämme yhteistyötä muiden ammattilaisten kanssa, tarjoamme konsultaatioapua.

Kiireellinen avun tarve

Jos henki on vaarassa esimerkiksi itsemurhavaaran takia tai jos kyse on muusta vakavasta ja välitöntä hoitoa vaativasta tilanteesta ota nopeasti yhteys  116117. Numero on maksuton ja palvelee kaikkina päivinä ja vuorokauden aikoina. Puheluihin vastaavat sairaanhoitajat, jotka arvioivat hoidon tarpeen, ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan ja antavat hoito-ohjeita.

Matalan kynnyksen palvelut

Päihde- ja riippuvuus päivystys (A-klinikka)

Palvelu on ikärajaton ja tarkoitettu sinulle jolla on ongelmia alkoholin, huumausaineiden tai muiden riippuvuuksien kuten rahapelaamisen tai sosiaalisen median käytön kanssa. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta ma – pe kello 9 – 10.30 osoitteessa Särpimäenkatu 27.

Läheisen lähellä illat

Maanantaisin klo 17.30 – 19 seuraavina päivinä: 3.10.2022.
Mielenterveyskeskus Valkeakoski, Apiankatu 5, 3. kerros, ryhmähuone.

Kaipaatko lisää tietoa ja tukea? Valkeakosken mielenterveys- ja päihdepalvelut tarjoavat yhdessä Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry:n kanssa hoidossa olevien asiakkaiden läheisille tilaisuuden saada tietoa palvelujärjestelmästä ja läheisen polusta mielenterveys- ja päihdepalveluissa. Tavoitteena on keskustelun kautta vahvistaa läheisten voimavaroja ja tukea arjen hyvinvointia.

Tilaisuuksiin ei ole ennakkoilmoittautumista. Lisätietoja Tiina Vartiainen 050 448 8134.

Viimeksi muokannut: Ruuttunen Tuija