Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Tarjoamme apua mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa ma - pe 8 - 16.

Mielenterveys- ja päihdeongelmat koskettavat monia. Ongelmia voi olla itsellä, perheenjäsenellä tai muulla läheisellä. Ongelmien hoito on sitä helpompaa, mitä varhaisemmassa vaiheessa niihin haetaan apua.

Ota ensisijaisesti yhteyttä peruspalveluihin esim. terveysasemaasi tai neuvolaasi. Päihdeongelmaan kannattaa hakea apua ensisijaisesti ja oma-aloitteisesti peruspalveluista kuten sosiaalipalveluista, terveyspalveluista tai työ- ja opiskelijaterveydenhuollosta. Valkeakoskella on tarjolla myös matalan kynnyksen palveluja. Tarjolla on myös luentoja, kohtaamispaikkoja sekä palveluja läheisille. Teemme mielellämme yhteistyötä muiden ammattilaisten kanssa, tarjoamme konsultaatioapua.

Kiireellinen avun tarve

Jos henki on vaarassa esimerkiksi itsemurhavaaran takia tai jos kyse on muusta vakavasta ja välitöntä hoitoa vaativasta tilanteesta ota nopeasti yhteys  116117. Numero on maksuton ja palvelee kaikkina päivinä ja vuorokauden aikoina. Puheluihin vastaavat sairaanhoitajat, jotka arvioivat hoidon tarpeen, ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan ja antavat hoito-ohjeita.

Matalan kynnyksen palvelut

Chat

Mielesi on tärkeä Chat -palvelu on tarkoitettu kaikille Akaan, Urjalan ja Valkeakosken asukkaille ja myös ammattilaisille. Tavoitteenamme on, että sinä tulet kuulluksi ja kohdatuksi. Kaikenlaiset tunteet ja aiheet ovat sallittuja, eikä meillä tunneta liian pieniä tai isoja murheita.

Avoinna tiistaista torstaihin kello 11.30 – 15.30. Palvelu avataan 1.12.2021. Voit keskustella luottamuksella ja nimettömänä mieltäsi askarruttavista asioista. Sinua palvelee mielenterveysalan ammattilainen.  Chatissä ei voi tunnistautua, joten ethän siis mainitse esimerkiksi ihmisten koko nimiä tai henkilötunnuksia.

Walk in palvelu

Palvelu on tarkoitettu Valkeakosken, Akaan ja Urjalan asukkaille.

Palvelu on ikärajaton ja siihen voit hakeutua soittamalla numeroon 040 335 6999 torstaisin kello 9 – 10. Soiton yhteydessä tarjotaan lyhyt kohtaamisaika samalle päivälle osoitteessa Särpimäenkatu 27 ovi S2. Walk in palvelu avataan helmikuussa 2022.

Päihde- ja riippuvuus päivystys (A-klinikka)

Palvelu on ikärajaton ja tarkoitettu sinulle jolla on ongelmia alkoholin, huumausaineiden tai muiden riippuvuuksien kuten rahapelaamisen tai sosiaalisen median käytön kanssa. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta ma – pe kello 9 – 10.30 osoitteessa Särpimäenkatu 27.

Läheisen lähellä illat

Maanantaisin klo 17.30 – 19 seuraavina päivinä: 14.2., 14.3., 11.4. ja 9.5.2022.
Mielenterveyskeskus Valkeakoski, Apiankatu 5, 3. kerros, ryhmähuone.

Valkeakosken mielenterveys- ja päihdepalvelut tarjoavat yhdessä Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry:n kanssa hoidossa olevien asiakkaiden läheisille tilaisuuden saada tietoa palvelujärjestelmästä ja läheisen polusta mielenterveys- ja päihdepalveluissa. Tavoitteena on keskustelun kautta vahvistaa läheisten voimavaroja ja tukea arjen hyvinvointia.

Tilaisuuksiin ei ole ennakkoilmoittautumista. Lisätietoja Tiina Vartiainen 050 448 8134 ja Katri Pihlaja 040 335 7404.

Muita tapahtumia ja luentoja

Viimeksi muokannut: Aaltonen Kaija