Facebook pixel

Koronarokotukset

Tiedotamme rokotusten käytännön järjestelyistä vaiheittain aina sitä mukaa kun rokote-erien toimitukset ja rokotusaikataulut tarkentuvat.

Koronarokotusten ajanvaraus on avattu 16-69-vuotiaille riskiryhmään 1 kuuluville kuntalaisille, 55-64-vuotiaille riskiryhmään II kuuluville sekä 65 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille kuntalaisille.

Viikolla 15 rokotetaan riskiryhmään I kuuluvia 16-69-vuotiaita. 70 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien kuntalaisten rokotukset jatkuvat.  Samalla rokotetaan heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat heidän iästään riippumatta. Lisäksi viikolla 15 aloitetaan 65-vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien kuntalaisten rokotukset.

Viikolla 16 rokotetaan 65 vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia kuntalaisia. Kaikki yli 65-vuotiaat rokotetaan ikäperusteisesti, vaikka he eivät kuuluisi mihinkään alla mainittuun lääketieteelliseen riskiryhmään. Viikolla 16 alkavat 55-64-vuotiaiden riskiryhmään II kuuluvien rokotukset ja jatketaan riskiryhmään I kuuluvien 16-69-vuotiaiden rokotuksia.

Käytössä on Pfizer-Biontechin, Modernan ja Astra Zenecan rokotteet. Käytettävää rokotetta ei voi valita.

Muiden ryhmien rokotusten alkamisesta ja ajanvarauksesta ilmoitetaan myöhemmin.

  • Koronarokotteen voivat saada kaikki 16 vuotta täyttäneet.
  • Rokotuksiin osallistuminen on maksutonta ja vapaaehtoista.
  • Rokotteita annetaan THL:n määrittämässä järjestyksessä ja antamien suositusten mukaisesti.

Ajanvaraus koronarokotukseen

Rokotusvuorossa olevat voivat varata ajan koronarokotukseen

  • ensisijaisesti terveyspalveluiden sähköisen asioinnin kautta  tai
  • puhelimitse ma-pe klo 9-14 numerosta 040 335 7167 tai 040 335 7344.

Valitamme ruuhkia ajanvarauspuhelimessa. Toivomme, että yhteydenottoja terveyskeskuksen hoitajien puhelinaikoina ei tehdä rokotusajan varaamiseksi.

Sähköiseen yhteydenottoon vastataan mahdollisimman pian, ei kuitenkaan välttämättä saman päivän aikana. Sähköisen yhteydenoton jälkeen ei ole tarpeen enää soittaa terveyskeskukseen. Sähköinen yhteydenotto on tietoturvallinen terveydenhuollon asiointiin tarkoitettu ohjelmisto.

Rokotteita saapuu edelleen rajallinen määrä. Tästä syystä rokotteiden loppuessa ajanvaraus voidaan joutua sulkemaan tilapäisesti. Tästä ilmoitetaan ajanvarausnumerossa sekä tällä sivulla.

Siirry varaamaan rokotusaika

Viimeksi muokannut: Ruuttunen Tuija