Covid-19 näytteenottopiste ja infektiovastaanotto

Terveyskeskuksen covid-19-näytteenottopiste ja infektiovastaanotto toimivat vanhan terveyskeskussairaalan Akuuttiosastolta vapautuneissa tiloissa.

Kulku vastaanotolle tapahtuu hammashoitolan ja entisen Akuuttiosaston rakennusten välistä. Ovi vastaanotolle on entisen Akuuttiosaston rakennuksen päädyssä. Opasteet löytyvät hammashoitolan ulko-oven läheisyydestä, mutta kulku ei ole hammashoitolan kautta.

Pysäköinti

Hammashoitolan edessä on pysäköintitilaa parille autolle, mutta muuten pysäköinti tapahtuu terveyskeskuksen parkkipaikalla. Terveyskeskuksen remontti vähentää tilapäisesti asiakaspysäköintipaikkoja, mutta korvaavaa pysäköintitilaa löytyy terveyskeskuksen Ulvajankadun puoleisesta päädystä ja jäähallin parkkipaikalta.

Asiointi vain ajanvarauksella

Infektiovastaanotolle ja näytteenottoon pääsee edelleen vain ajanvarauksella ammattilaisen arvion perusteella. Tee oireiden arviointi sähköisesti. Otamme sinuun yhteyttä ja saat tarvittaessa ajan koronatestiin. Koronavirustartuntaepäilyihin ja jo sairastuneiden tai altistuneiden henkilöiden kysymyksiin vastataan terveyskeskuksen koronaneuvontapuhelimissa. Näistä numeroista ohjataan tarvittaessa koronavirustestiin ajanvarauksella.

Infektiovastaanotolle ja näytteenottoon tullaan noutamaan oven ulkopuolelta, eli sisätiloihin ei pääse odottamaan. Keskittämällä kaikki hengitystieoireiset potilaat ja koronanäytteenoton erillisiin tiloihin suojaamme niin kaikkia terveyskeskuksessa asioivia henkilöitä kuin henkilökuntaakin. Terveyskeskuksen muissa tiloissa ei tutkita tai hoideta koronaviruspotilaita tai sellaisiksi epäiltyjä, joten asiointi terveyskeskuksen ajanvarausvastaanotoilla on turvallista myös koronaviruksen riskiryhmiin kuuluville.

Infektiovastaanotto toimii myös etänä

Halutessaan ajanvarauksen yhteydessä voi toivoa myös etävastaanottoa, joka on mahdollista joko puhelimitse tai videovastaanoton muodossa.

Viimeksi muokannut: Hellsten Kirsi