Koronavirus

Ajankohtaista koronaviruksesta

Tältä sivulta löydät kootusti koronavirukseen liittyvät ohjeet ja toimenpiteet.

Kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta jatkuvasti ja reagoi tarvittaessa muuttuvaan tilanteeseen valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti.

Viimeisimmät tiedotteet on listattu sivun loppuun.

Miten toimit jos epäilet tartuntaa?

  • Jos koet lieviä hengitystieoireita, jää kotiin sairastamaan ja vältä muiden altistamista mahdolliselle tartunnalle. Koronavirus voi olla myös lieväoireinen, ja jatkotartuntojen ehkäisemiseksi suositellaan covid-19-näytteenottoon hakeutumaan herkästi.
  • Koronavirustartuntaepäilyihin ja jo sairastuneiden tai altistuneiden henkilöiden kysymyksiin vastataan terveyskeskuksen koronaneuvontapuhelimissa 040 335 6880 ja 040 335 7688 arkisin klo 8-16. Näistä numeroista ohjataan tarvittaessa koronavirustestiin ajanvarauksella.

Koronaviruksen vaikutukset kaupungin toimintaan

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Terveyskeskuksessa, neuvolassa, fysioterapiassa, mielenterveyskeskuksessa, muistikeskuksessa ja hammashoidossa ei saa asioida, mikäli on flunssaoireinen. Terveyskeskuksessa toimii erillinen infektiovastaanotto ja covid-19-näytteenottopiste. Näytteenottoon hakeudutaan ajanvarauksella koronaneuvontapuhelimen tai sairaanhoitajan puhelinajanvarauksen kautta.

Kiireetöntä hammashoitoa toteutetaan siten, että ensisijaisesti hoidetaan niitä asiakkaita, joiden ajat jouduttiin perumaan koronaepidemian vuoksi. Myös muuta kiireetöntä hoitoa tehdään (mm. kiireettömiä hammaskiven poistoja ja koululaisten ja lasten määräaikaistarkastuksia).  Uusille asiakkaille vastanottoaikoja annetaan syksylle. Päivystys hammashoitolassa toteutetaan arkipäivisin ajanvarauksella. Arki-ilta-, viikonloppu- ja arkipyhäpäivystys hoidetaan entiseen tapaan Acutassa.

Koulut ja varhaiskasvatus

Lukuvuosi aloitetaan lähiopetuksena oppilaiden lukujärjestyksen mukaisesti. Noudatamme kulloisessakin muuttuvassa tilanteessa terveysviranomaisten ohjeita.

Kulttuuri, liikunta ja vapaa-aika

Kaikki koulujen liikuntasalit ovat seurojen käytössä normaalisti pukuhuoneineen.

Kaupunginkirjasto on auki normaalisti.

Nuorisotilat ovat käytössä.

Kaupunginteatteri on avoinna.

Voipaala on auki.

Kaupungin vapaa-ajan tiloja vuokrataan, ml. saunatilat, maan hallituksen ja aluehallintoviraston ohjeistuksia noudattaen.

Valkeakosken toritoiminta on auki Koskikaran edessä ja kesätoriaikana P-alueella. Etusijalla myyntipaikkojen jaossa ovat paikalliset tuottajat.

Yrityspalvelut

Kaupungin yrityspalvelut palvelevat yrityksiä ensisijaisesti puhelimella ja sähköpostilla. Yritystukien hakemista ohjeistaan yrityspalveluiden verkkosivuilla ja uutiskirjeissä.

Hallinto ja muu toiminta

Kaupungintalon ulko-ovet on suljettu 16.9.2020 lukien toistaiseksi. Asiakaspalvelu tapahtuu ensisijaisesti puhelimella tai sähköpostilla. Vierailuista on sovittava erikseen.

Tekninen keskus on auki normaalisti.

Kaupungin peruspalveluja tarjotaan normaaliin tapaan.

Kaupunki noudattaa valtioneuvoston sekä THL:n  ohjeistuksia ja aluehallintoviraston määräyksiä kokoontumisrajoituksista:

  • Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58.1 pykälän nojalla toimialueensa kuntien alueella kaikki sisä- ja  ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä.  Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta (liite 1).  Määräys on voimassa ajalla 1.10.–31.10.2020.

Toimielimet kokoontuvat  kokousaikataulujensa mukaan. Valtuuston kokouksiin ei kuitenkaan yleisö voi toistaiseksi osallistua paikan päällä, mutta kokouksia voi seurata internetin välityksellä.

 


Valkeakosken kaupungin tiedotteet

 


Koronavirus: koottuja ohjeita ja yhteystietoja


 

Viimeksi muokannut: Ruuttunen Tuija