Facebook pixel
Koronavirus

Ajankohtaista koronaviruksesta

Tältä sivulta löydät kootusti koronavirukseen liittyvät ohjeet ja toimenpiteet.

Kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa tilannetta jatkuvasti ja reagoi tarvittaessa muuttuvaan tilanteeseen valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti.

Viimeisimmät tiedotteet on listattu sivun loppuun.

Miten toimit jos epäilet tartuntaa?

  • Jos koet lieviä hengitystieoireita, jää kotiin sairastamaan ja vältä muiden altistamista mahdolliselle tartunnalle. Koronavirus voi olla myös lieväoireinen, ja jatkotartuntojen ehkäisemiseksi suositellaan covid-19-näytteenottoon hakeutumaan herkästi.
  • Tee oireiden arviointi sähköisesti. Otamme sinuun yhteyttä ja saat tarvittaessa ajan koronatestiin. Siirry terveyspalveluiden sähköiseen yhteydenottoon.
  • Koronavirustartuntaepäilyihin ja jo sairastuneiden tai altistuneiden henkilöiden kysymyksiin vastataan terveyskeskuksen koronaneuvontapuhelimissa 040 335 6880 ja 040 335 7688 arkisin klo 8-16. Näistä numeroista ohjataan tarvittaessa koronavirustestiin ajanvarauksella. Taysin koronaneuvontanumero 03 311 65333 on avoinna ympäri vuorokauden.
  • Ethän hakeudu päivystykseen tai terveyskeskukseen flunssaoireisena ennen soittamista.
  • Mikäli vointi huononee niin, että terveydentila vaatii päivystyksellistä arviota, ota yhteys päivystykseen puh. 116 117. Numero palvelee ympäri vuorokauden, kaikkina päivinä. Hätätilanteissa soita hätänumeroon 112.

Viimeksi muokannut: Ruuttunen Tuija