Ruokalista 11.1.- 22.1.2021
Viikko 2
ma: Uunimakkara, perunasose, salaatti
ti: Juustokala, perunat, salaatti
ke: Jauhelihakeitto, ruisleipä, tuorepala
to: Appelsiininen broilerikastike, riisi/perunat, salaatti
pe: Kasvislasagne, salaatti
Viikko 3
ma: Kananugetit, perunasose, salaatti
ti: Kalastajan kalavuoka, salaatti
ke: Makkarakeitto, ruisleipä, tuorepala
to: Jauhelihaperunasoselaatikko, salaatti
pe: Kasvissosekeitto, moniviljaleipä, tuorepala
Muutokset mahdollisia. Ruokalistat nähtävissä toimipisteissä.
Maukas varhaiskasvatus- ja kouluruoka valmistetaan sydänystävällisesti kiinnittämällä huomio ruokien vähärasvaisuuteen, pehmeiden rasvojen käyttöön sekä vähäsuolaisuuteen. Ruokalistasuunnittelun avulla pyritään turvaamaan aterioiden monipuolisuus ja vaihtelevuus. Ruokalista suunnitellaan seitsemäksi viikoksi kerrallaan.
Tarjottava ruoka on pääsääntöisesti suomalaista perusruokaa. Hyvään lounasateriaan kuuluvat lämmin ruoka, raaste, salaatti tai tuorepala, leipä, levite ja juoma. Varhaiskasvatuksessa päivän ateriat kattavat kaksikolmasosaa lapsen päivittäisestä ravinnontarpeesta. Kouluateria kattaa kolmasosan oppilaan päivittäisestä ravinnontarpeesta, ja se täydentää kotona tapahtuvaa ruokailua.