Facebook pixel

Ruokailu varhaiskasvatuksessa ja peruskouluissa

Varhaiskasvatus- ja kouluruokailun tavoitteena on edistää lapsen terveyttä ja hyvinvointia sekä opettaa ruokailutapoja sekä suomalaista ruokakulttuuria.

Ruokalista 19.-30.4.2021

Viikko 16

  • ma: Appelsiinibroilerikastike, riisi/peruna, salaatti
  • ti: Juustokala, perunat, salaatti
  • ke: Jauhelihakeitto, ruisleipä, tuorepala
  • to: Uunimakkara, perunasose, salaatti
  • pe: Kasvislasagne, salaatti

Viikko 17

  • ma: Jauhelihaperunasoselaatikko, salaatti
  • ti: Ohrapuuro, mehukeitto, juusto Päiväkodit: Kasvissosekeitto, leipä, tuorepala
  • ke: Kalastajan kalavuoka, salaatti
  • to: Makkarakeitto, ruisleipä, tuorepala
  • pe: Kananugetit, perunasose, currymajoneesi, salaatti, vappumunkki

Muutokset mahdollisia. Ruokalistat nähtävissä toimipisteissä.


Maukas varhaiskasvatus- ja kouluruoka  valmistetaan sydänystävällisesti  kiinnittämällä huomio ruokien vähärasvaisuuteen, pehmeiden rasvojen käyttöön sekä vähäsuolaisuuteen. Ruokalistasuunnittelun avulla pyritään  turvaamaan aterioiden monipuolisuus ja vaihtelevuus. Ruokalista suunnitellaan seitsemäksi viikoksi kerrallaan.

Tarjottava ruoka on pääsääntöisesti suomalaista perusruokaa. Hyvään lounasateriaan kuuluvat lämmin ruoka, raaste, salaatti tai tuorepala, leipä, levite ja juoma. Varhaiskasvatuksessa päivän ateriat kattavat  kaksikolmasosaa lapsen päivittäisestä ravinnontarpeesta. Kouluateria kattaa kolmasosan oppilaan päivittäisestä ravinnontarpeesta, ja se täydentää kotona tapahtuvaa ruokailua.

Viimeksi muokannut: Kilpi Tarja