Ruokailu varhaiskasvatuksessa ja peruskouluissa

Varhaiskasvatus- ja kouluruokailun tavoitteena on edistää lapsen terveyttä ja hyvinvointia sekä opettaa ruokailutapoja sekä suomalaista ruokakulttuuria.

Ruokalista 28.9.-9.10.2020

Muutokset mahdollisia. Ruokalistat nähtävissä toimipisteissä.

vko  40
ma: Broilerijuustokeitto, ruisleipä, tuorepala
ti: Mustamakkara, perunasose, puolukkahillo, salaatti
ke: Murukastike, perunat/riisi, salaatti
to: Lohimureke, perunasose, punajuuri, salaatti
pe: Kinkkukiusaus, salaatti

vko  41
ma: Uunimakkara, perunasose, salaatti
ti: Juustokala, perunat, salaatti
ke: Jauhelihakeitto, ruisleipä, tuorepala
to: Appelsiininen broilerikastike, riisi/perunat, salaatti
pe: Kasvislasagne, salaatti

Maukas varhaiskasvatus- ja kouluruoka  valmistetaan sydänystävällisesti  kiinnittämällä huomio ruokien vähärasvaisuuteen, pehmeiden rasvojen käyttöön sekä vähäsuolaisuuteen. Ruokalistasuunnittelun avulla pyritään  turvaamaan aterioiden monipuolisuus ja vaihtelevuus. Ruokalista suunnitellaan seitsemäksi viikoksi kerrallaan.

Tarjottava ruoka on pääsääntöisesti suomalaista perusruokaa. Hyvään lounasateriaan kuuluvat lämmin ruoka, raaste, salaatti tai tuorepala, leipä, levite ja juoma. Varhaiskasvatuksessa päivän ateriat kattavat  kaksikolmasosaa lapsen päivittäisestä ravinnontarpeesta. Kouluateria kattaa kolmasosan oppilaan päivittäisestä ravinnontarpeesta, ja se täydentää kotona tapahtuvaa ruokailua.

Viimeksi muokannut: Kilpi Tarja