Ohjeet

Yhteydenotto

Kaupungin yrityspalvelut yhdessä maa- ja mittaustoimen kanssa avustavat yritystä sopivan yritystontin valitsemisessa.

Ota meihin yhteyttä: 
Elinkeinojohtaja Sara Tuomola
Yritysasiamies Vesa Varho
Tontti-insinööri Jani Kiiskilä


Varaaminen

Yritystontit varataan ennen niiden myymistä tai vuokraamista. Varaamista haetaani sähköisellä hakemuslomakkeella maa- ja mittaustoimelta.


Varausehdot

Kaupunginhallituksen päätettyä varaamisesta, tehdään varaussopimus. Tonttien varausaika on 6-8 kuukautta ja varausmaksu 0,34 euroa/ m 2.


Rakentaminen

Varausaikana tontille haetaan rakennuslupa ja aloitetaan rakentaminen. Varaussopimuksessa asetetaan tontille vähimmäisrakentamisvelvollisuus. Lisäksi rakentamisessa on noudatettava asemakaavaa.


Tontin ostaminen tai vuokraaminen

Kun rakennuslupa on myönnetty, voi tontin ostaa tai vuokrata. Tämä on tehtävä varausaikana. Vuoden 2019 voimassa oleva ostohinta on 6,00-10,00 euroa/ m 2 ja vuokra 0,30-0,50 euroa/ m 2. Teollisuustonttien hintaan lisätään kaupungin tekemät tontin parantamiskustannukset (louhinta, täyttö ym.) sekä maaperätutkimusten kustannukset. Jos vuokratun tontin ostaa kolmen vuoden kuluessa vuokraamisesta, vähennetään ostohinnasta siihen mennessä maksetut vuokrat.


Yritysneuvonta

Elinkeinopalvelut-yksikkö antaa tietoa yritystuista ja rahoitusvaihtoehdoista. Voit myös tiedustella kaupungin mahdollisuuksista osallistua hankkeen suunnitteluun ja toteuttamiseen. 

Rahoitusneuvoja, yritys- ja hanketuet Piritta Forstén


Viimeksi muokannut: Piritta Forsten, 28.5.2019 7:54