Varmennekorttien rekisteröintipiste

Valkeakoski  >  Terveys  >  Varmennekorttien rekisteröintipiste

Toimintayksiköiden ammattilaisten varmennekorttien tilaaminen on 1.9.2016 alkaen Valkeakosken kaupungin oman sosiaali- ja terveystoimen ulkopuolisille maksullinen palvelu. Kortin tilaaminen maksaa 58,00 euroa (46,77 euroa + ALV 24 %) ja varakortti tai uuden PUK-koodin tilaaminen 40 euroa (32,26 euroa + ALV 24 %).

Taksoitus perustuu Valkeakosken sosiaali- ja terveyslautakunnan päätökseen (§ 80 / 16.8.2016) ja se on maksupoliittisen ohjelman (KV § 49/13.6.2016) mukaisen luokan 1 maksu ja siten kattaa kaikki palvelusta aiheutuneet kustannukset.

Varmennekortin tarvitseva ammattilaisen tulee  varata etukäteen aika sosiaali- ja terveystoimen rekisteröintipisteestä.

Varmennekorttien rekisteröintipiste (15 min/hlö, ajanvaraus etukäteen):

- asiantuntijahoitaja Susanna Pulkkinen p. 040 335 7243 (terveysaseman vanha hallinto-osa).
- palvelusihteeri Kirsi Hellsten p. p. 040 335 7670 (hoiva-ja kuntoutusyksikkö).
- toimistosihteeri Kirsi Lahtinen p. 040 335 7204 (TAYS Valkeakoski, pääovesta B vasemmalle, huone 3).

Korttia hakiessa on rekisteröintipisteeseen otettava mukaan voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus tai passi. Ajokortti ei kelpaa.

Terveydenhuollon varmennekorttia käytetään ammattihenkilön tunnistautuessa sähköiseen potilas- tai apteekkitietojärjestelmään. Jokaisella terveydenhuollon ammattilaisella on henkilökohtainen kortti. Omien oikeuksiensa mukaisesti ammattihenkilö pääsee käyttämään potilastietoja taikka kirjoittamaan reseptejä tai apteekissa toimittamaan sähköisiä lääkemääräyksiä. Varmennekortit myöntää Väestörekisterikeskus. Kortin avulla saadaan aikaan vahva sähköinen tunnistautuminen ja allekirjoittaminen.

Varmennekorttien rekisteröintipalvelustamme voi hakea periaatteessa terveydenhuollon ammattikorttia, organisaatiokohtaista henkilöstökorttia ja organisaatiokohtaista toimijakorttia.

  • Valviran ylläpitämän Terhikki-rekisteriin kuuluvat terveydenhuollon ammattihenkilöt käyttävät terveydenhuollon ammattikorttia (esimerkiksi lääkäri, sairaanhoitaja, farmaseutti, perushoitaja, lähihoitaja tai lääketieteen opiskelija, joka on suorittanut vähintään neljän vuoden lääketieteelliset opinnot).
  • Terveydenhuolto-organisaation muu henkilöstö, jolla ei ole terveydenhuollon ammattioikeuksia, käyttää organisaatiokohtaista henkilöstökorttia (esimerkiksi toimistovirkailijat ja tukihenkilöt).
  • Terveydenhuollon ulkopuoliset sidosryhmät käyttävät organisaatiokohtaista toimijakorttia (esimerkiksi tietojärjestelmätoimittajat).
  • Rekisteröintipiste voi myös antaa tilapäisen terveydenhuollon ammattikortin, jos asianomainen ammattihenkilö sellaista tarvitsee.

Viimeksi muokannut: Tuomo Hemminki, 19.2.2019 9:17