Uutiset

Valkeakoski  >  Terveys  >  Uutiset

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu - valkeakoskelaisia mahtuu vielä mukaan

13.09.2018 kello 10:13

Sosiaali- ja terveysministeriön suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilussa ovat mukana Tampere isäntäkaupunkina sekä Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Valkeakoski, Orivesi ja Vesilahti. Kokeilualueiden 18 vuotta täyttäneillä asukkailla on ollut mahdollisuus valita suun terveydenhuollon kunnallisen palvelun sijaan kokeilussa mukana oleva yksityinen palveluntuottaja tai ammatinharjoittaja. Kokeilu koskee aikuisten perushammashoitopalveluja ja kestää vuoden 2018 loppuun.

Kokeiluun mahtuu mukaan yhteensä noin 4 000 henkilöä. Valkeakoskelta pääsee mukaan yhteensä 500 henkilöä. Valkeakoskella on vielä paikkoja jäljellä noin 200.

Suunhoitoyksikön valinnan voi tehdä  Tampereen kaupungin sivuilla. Valinnan pystyy tekemään vain yhden kerran kokeilun aikana.

Asiakkailta peritään heidän saamastaan suun terveydenhoidon palvelusta Tampereen kaupungilla voimassa olevat asiakasmaksut. Koko kokeilualueella asiakasmaksut ovat samansuuruisia. Kun asiakas on käynyt valitsemallaan palveluntuottajalla, hän saa käynnistään jälkikäteen laskun kokeilun isäntäkunnalta eli Tampereen kaupungilta. Kokeilu koskee perushammashoitopalveluja, siihen ei kuulu erikoishammaslääkäritasoinen hoito.

Tutkimusajan varaaminen

Jos olet jo mukana kokeilussa, muista varata tutkimusaika valitsemallesi yksityiselle palveluntuottajalle mahdollisimman pian.

Hoitoajan saat varattua soittamalla suoraan palveluntuottajalle, jonka olet valinnut osallistuessasi kokeiluun. Mikäli olet epävarma, minkä palveluntuottajan olet valinnut, voit varmistaa sen soittamalla numeroon 03 5657 0119 (arkisin klo 10 - 15).

Valittu palveluntuottaja vastaa tavallisten vastaanottokäyntien lisäksi myös kiireellisen hoidon järjestämisestä virka-aikana. Yksityiskohtaiset tiedot tarjottavista palveluista löytyvät palveluntuottajien omilta verkkosivuilta.

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu

Lisätietoja

Projektipäällikkö
Anna Maria Heikkinen
puhelin 044 423 5237
sähköposti anna.heikkinen@tampere.fi

 

Näytä kaikki tiedotteet »