Uutiset

Valkeakoski  >  Terveys  >  Uutiset

Ilmoittaudu suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeiluun

30.05.2018 kello 15:19

Perushammashoitopalveluja koskevassa valinnanvapauskokeilussa on vielä Valkeakosken paikkoja jäljellä

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilu alkoi torstaina 31.5.2018. Valintaportaaliin pääsee verkossa osoitteessa www.tampere.fi/valinnanvapaus ja valintapuhelimeen vastataan numerossa 03 5657 0119. Kokeiluun voivat osallistua Tampereen, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Valkeakosken ja Vesilahden 18 vuotta täyttäneet asukkaat.

Kokeilussa perushammashoitopalvelujen tuottajaksi kunnallisen palvelun sijaan valitaan kokeilussa mukana oleva yksityinen palveluntuottaja tai ammatinharjoittaja. Mukana olevien palveluntuottajien tiedot ovat näkyvillä täällä.

Sujuvinta valinta on tehdä verkossa

Kokeiluun on voinut osallistua ja valita yksityisen palveluntuottajan torstaista 31.5.2018 lähtien verkossa tai puhelimitse. Sujuvinta valinta on tehdä Valitse suunhoitoyksikkö -sivulta löytyvällä sähköisellä lomakkeella, johon kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Valinta on mahdollista tehdä myös puhelimitse soittamalla numeroon 03 5657 0119 (arkisin kello 10–15).

Verkkopalvelussa onnistuneen valinnan jälkeen ruudulle ilmestyy teksti "Kiitos, suunhoitoyksikön vaihtopyyntösi on vastaanotettu onnistuneesti" sekä uuden suunhoitoyksikön tiedot.

Osa palveluntuottajista on ilmoittanut, kuinka monta asiakasta he pystyvät ottamaan. Kun määrä on täynnä, kyseistä palveluntuottajaa ei pysty enää valitsemaan ja sen kohdalla valintapalvelussa lukee "Täynnä".

Mukaan otetaan yhteensä 4 000 henkilöä. Tampereelta ja Orivedeltä kokeiluun on päässyt yhteensä 2 000 henkeä. Kokeiluun pääsee Lempäälästä 500, Nokialta 500 ja Valkeakoskelta 500 sekä Pirkkalasta ja Vesilahdesta yhteensä 500. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos oman kunnan osallistujamäärä on täyttynyt, valintapalvelu ilmoittaa kuntakohtaisen kiintiön olevan täynnä.

Valinnan voi tehdä vain kerran kokeilun aikana. Kokeilu kestää vuoden 2018 loppuun asti.

Hoitoajan varaus valinnan jälkeen 6.6.2018 alkaen

Hoitoajan valitsemalleen palveluntuottajalle on voinut varata keskiviikosta 6.6.2018 lähtien. Hoitoajan varaaminen edellyttää, että on täysi-ikäinen, tehnyt onnistuneen valinnan verkossa tai puhelimitse vähintään yhtä arkipäivää aikaisemmin ja palveluntuottaja on saanut tiedot uudesta asiakkaasta. Hoitoaika varataan soittamalla suoraan palveluntuottajalle. Hoitoaikaa ei voi varata tekemättä valintaa verkkosivuilla tai puhelinpalvelussa. Kannattaa huomioida, että palveluntuottajan ajanvarausnumerot voivat olla alussa ruuhkaisia.

Asiakkailta peritään heidän saamastaan suun terveydenhoidon palvelusta Tampereen kaupungilla voimassa olevat asiakasmaksut. Kokeilu koskee perushammashoitopalveluja, erikoishammaslääkäritasoinen hoito ei kuulu kokeiluun.

Kokeilu on osa sosiaali- ja terveysministeriön suun terveydenhuollon valinnanvapaus- eli palvelusetelikokeilua.

Valinnanvapauskokeilu


mukana_hallituksen_karkihankkeessa.gif : 13 kB


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Anna Maria Heikkinen
puhelin 044 423 5237
sähköposti anna.heikkinen at.gif : 1 kB tampere.fi

Projektisuunnittelija
Tiiu Airistola
puhelin 040 667 3698
sähköposti Tiiu.Airistola at.gif : 1 kB tampere.fi

 

Näytä kaikki tiedotteet »