Uutiset

Valkeakoski  >  Terveys  >  Uutiset

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilussa voi valita yksityisen palveluntuottajan

09.05.2018 kello 14:49


Valkeakosken kaupunki osallistuu sosiaali- ja terveysministeriön suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeiluun vuoden 2018 aikana. Tampereen seudun kokeilussa isäntäkuntana toimii Tampereen kaupunki. Mukana ovat Tampereen ja Valkeakosken lisäksi Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Orivesi ja Vesilahti. Kokeilualueiden 18 vuotta täyttäneillä asukkailla on mahdollisuus valita suun terveydenhuollon kunnallisen palvelun sijaan kokeilussa mukana oleva yksityinen palveluntuottaja tai ammatinharjoittaja.

Kokeilu koskee aikuisten perushammashoitopalveluja. Asiakkaat pääsevät tekemään valintoja touko-kesäkuun vaihteessa. Asiakkuus vaihtuu valinnan jälkeisenä päivänä. Kokeilu kestää vuoden 2018 loppuun.

Sujuvinta on tehdä valinta sähköisesti osoitteessa www.tampere.fi/valinnanvapaus Valitse suunhoitoyksikkö -linkin kautta. Linkki tulee näkyville, kun valintamahdollisuus alkaa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Valinnan voi tehdä myös puhelimitse numerosta 03 5657 0119 arkisin kello 10–15. Palvelunumerosta voi kysyä suun terveydenhuollon valinnanvapauteen liittyvistä asioista 29.5.2018 alkaen. Valintaa pääsee tekemään vasta touko-kesäkuun vaihteessa. Tarkempi aloituspäivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.

Valittavissa olevat yksiköt julkaistaan 25.5.2018

Valittavissa olevat suunhoitoyksiköt löytyvät osoitteesta www.tampere.fi/valinnanvapaus Valitse suunhoitoyksikkö -sivulta. Kokeiluun siihen mennessä mukaan hyväksytyt palveluntuottajat julkaistaan 25.5.2018. Kokeiluun voi tulla senkin jälkeen uusia palveluntuottajia.

– Kokeilu on herättänyt kiinnostusta palveluntuottajien keskuudessa. Alkuvaiheessa mukaan on tulossa kymmenkunta palveluntuottajaa, kertoo projektipäällikkö Anna Maria Heikkinen.

Kokeiluun otetaan mukaan yhteensä noin 4 000 henkilöä. Määrä jakautuu kuntien kesken asukaslukujen mukaisesti siten, että Valkeakoskelta voi päästä mukaan kokeiluun 500 asukasta. Valinnan voi tehdä vain yhden kerran kokeilun aikana.

Asiakkailta peritään heidän saamastaan suun terveydenhoidon palvelusta Tampereen kaupungilla voimassa olevat asiakasmaksut. Koko kokeilualueella asiakasmaksut ovat samansuuruisia. Kun asiakas on käynyt valitsemallaan palveluntuottajalla, hän saa käynnistään jälkikäteen laskun kokeilun isäntäkunnalta eli Tampereen kaupungilta.

- Kokeilun yhtenä tavoitteena on kannustaa kokeilukuntien asukkaita sitoutumaan suusairauksia ennaltaehkäisevään omahoitoon sekä säännölliseen suun ja hampaiden tutkimukseen ja hoitoon, kertoo Heikkinen.

Valinnanvapauskokeilu


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Anna Maria Heikkinen
puhelin 044 423 5237
sähköposti anna.heikkinen at.gif : 1 kB tampere.fi

Projektisuunnittelija
Tiiu Airistola
puhelin 040 667 3698
sähköposti Tiiu.Airistola at.gif : 1 kB tampere.fi 

Näytä kaikki tiedotteet »